Вишневий пиріг можна готувати з варення або свіжоморожених вишень, або скоро можна буде приготувати його і з свіжих ягід, попередньо відділивши кісточки.
Рецептом смакоти поділилася cooking by elena. Ось що потрібно, аби приготувати цей найсмачніший пиріг.
Для тіста
- Борошно - 320 г + для роботи з тістом
- Вершкове масло - 200 г
- Цукор - 30 г
- Дрібка солі
- Яйце - 1 шт
- Вода крижана - 4 ст.л
Для начинки:
Перевірять гаманець і банківські рахунки: українцям назвали нові вимоги для виїзду в ЄС
"Нехай роблять з учителем після уроків": українці пропонують звільнити школярів від домашніх завдань
Оновлені правила оплати: "Нафтогаз" змінив процедуру отримання рахунків
Перерахунок пенсій у 2026 році: кому збільшать виплати та наскільки
- Вишня без кісточок - 1 кг
- Цукор - 200 г
- Сік лимона - 2 ст.л
- Цедра лимона - 1 ст.л
- Крохмаль - 50 г
Як приготувати
На пергамент висипаємо борошно та холодне вершкове масло. Перетираємо лопаткою. До борошна добавляємо цукор, яйце, крижану воду, сіль та перемішуємо.
Розділяємо тісто на 2 частини, одна має бути трохи більша. Відправляємо у холодильник на 1 годину.
Готуємо начинку:
Чистимо вишні від кісточок. Вишні відтискаємо та додаємо цукор, ванільний цукор, крохмаль, цедру лимона, сік лимона та перемішуємо.
Форму змащуємо вершковим маслом. Розкатуємо тісто та викладаємо його у форму. Вирізаємо полоски з тіста, для прикрашання пирога. Наповнюємо форму начинкою та викладаємо на начинку полоски. Випікаємо пиріг 20 хвилин при 200 градусах, та ще 30 при 180 градусах.
Нагадаємо, ми писали, що бюджетне печиво за 15 хвилин: не потрібно ні сметани, ні вершкового масла.
Як повідомляв "Знай.ua" рецепт цих сирників хоче дізнатися кожен кулінар: хрумка скоринка ідеально впишеться у сніданок.
Також "Знай.ua" інформував, як приготувати мандариновий настій для зміцнення нігтів: рецепт та поради щодо застосування.