Багато господинь традиційно готують на зиму консервацію, якою можна ласувати протягом усього року. Але якщо вам набридли закатані огірки або помідори, можна урізноманітнити соління та приготувати червону капусту з буряком.

Деякі називають червону капусту "пелюстками", оскільки червоно-білий колір та форма нагадують троянди. Перевага цього рецепту в тому, що всі процеси виконати дуже легко, а часу при цьому піде мало. Більш того, за своїми корисними властивостями вона не поступається квашеній капусті.

Червона капуста, скріншот з відео

Інгредієнти:

  • капуста – 1 качан;
  • морква свіжа – 2 шт.;
  • буряк свіжий - 2 шт.;
  • часник – 1 головка;
  • червоний перець (мелений) – 1 ч. л.;
  • соль – 2 ст. л.;
  • сахар – 1 ст. л.;
  • 1/2 склянки оцту;
  • 1/2 склянки олії;
  • 1 літр води;
  • чорний перець горошком – за смаком.

Як приготувати червону капусту:

Популярні новини зараз

Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

Капусту потрібно нашаткувати, а буряк і моркву натерти на тертці, краще для приготування овочів корейською.

Часник можна подрібнити, але краще нарізати тонкими пластинами. Далі змішуємо всі інгредієнти та розкладаємо по банкам. Розчиняємо у воді сіль, цукор і доведемо до кипіння. Тепер додаємо олію, оцет, кип'ятимо 1-2 хвилини і заливаємо овочі маринадом, після чого закатуємо банки. Зберігати червону капусту краще у темному та прохолодному місці.

Раніше ми писали про те, що бісквіт вийде ідеальним, якщо не додавати в нього яйця: простий рецепт, який ніхто не очікував побачити

Як повідомляв Знай.ua, порадуйте другу половинку на 14 лютого: прості та повітряні булочки з шоколадом - чудовий рецепт афродизіаку

Також портал Знай.ua писав, торт із кукурудзяних паличок зі згущеним молоком нашвидкуруч за 20 хвилин: ідеальна заміна вафельному