Кулінари ніколи не боялися експериментувати з різними поєднаннями, тому у світ і вийшли шедеври, якими ми зараз ласуємо. А після приготування цього шоколадно-бурякового торта всі близькі будуть просити у вас рецепт.
Використання буряку не обмежується тільки салатами та борщем, випічка з нього теж виходить смачна. З готуванням доведеться трохи повозитися, але повірте, воно того варте.
Інгредієнти:
- 250 г темного шоколаду
- 250 г очищеного сирого буряку
- 3 яйця
- 100 мл масла
- 150 г цукру
- 100 г борошна
- 50 г подрібненого мигдалю
- 1,5 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. ванільного цукру
- дрібка солі
Приготування:
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Буряки подрібнити теркою, віджати сік. Розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Яйця, цукор і олію збити у великій мисці міксером.
Додайте ванільний цукор, борошно, просіяне разом з розпушувачем, сіллю та меленим мигдалем, акуратно перемішайте великою ложкою. Далі подрібнені буряки і розтоплений шоколад, ще раз ретельно перемішайте.
Розігрійте духовку до 175 градусів. Форму для запікання діаметром 20-22 см змастіть олією та застеліть пергаментом. Викладіть тісто, запікайте 45 хвилин. Дістаньте торт, дайте йому охолонути у формі 5-7 хвилин, акуратно витягніть із форми.
Для глазурі: розтопити 150 г шоколаду на водяній бані чи мікрохвильовій печі. 100 г сметани при кімнатній температурі збити з цукровою пудрою, додати розтоплений шоколад, що злегка остигнув, і знову збити. Розподіліть глазур по поверхні охолодженого торта.
Нагадаємо, а ви правильно ріжете овочі? Що потрібно кубиками, а що соломкою – відповідь кухаря
Раніше ми писали про те, як легко приготувати "цукрове" сало: ніжне настільки, що тане в роті