Кулінари ніколи не боялися експериментувати з різними поєднаннями, тому у світ і вийшли шедеври, якими ми зараз ласуємо. А після приготування цього шоколадно-бурякового торта всі близькі будуть просити у вас рецепт.

Використання буряку не обмежується тільки салатами та борщем, випічка з нього теж виходить смачна. З готуванням доведеться трохи повозитися, але повірте, воно того варте.

Буряк. Фото: скриншот Youtube

Інгредієнти:

  • 250 г темного шоколаду
  • 250 г очищеного сирого буряку
  • 3 яйця
  • 100 мл масла
  • 150 г цукру
  • 100 г борошна
  • 50 г подрібненого мигдалю
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • дрібка солі

Приготування:

Популярні новини зараз

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім

Показати ще

Буряки подрібнити теркою, віджати сік. Розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Яйця, цукор і олію збити у великій мисці міксером.

Додайте ванільний цукор, борошно, просіяне разом з розпушувачем, сіллю та меленим мигдалем, акуратно перемішайте великою ложкою. Далі подрібнені буряки і розтоплений шоколад, ще раз ретельно перемішайте.

Розігрійте духовку до 175 градусів. Форму для запікання діаметром 20-22 см змастіть олією та застеліть пергаментом. Викладіть тісто, запікайте 45 хвилин. Дістаньте торт, дайте йому охолонути у формі 5-7 хвилин, акуратно витягніть із форми.

Шоколадний бісквіт, фото prostorecepty

Для глазурі: розтопити 150 г шоколаду на водяній бані чи мікрохвильовій печі. 100 г сметани при кімнатній температурі збити з цукровою пудрою, додати розтоплений шоколад, що злегка остигнув, і знову збити. Розподіліть глазур по поверхні охолодженого торта.

Нагадаємо, а ви правильно ріжете овочі? Що потрібно кубиками, а що соломкою – відповідь кухаря

Раніше ми писали про те, як легко приготувати "цукрове" сало: ніжне настільки, що тане в роті