Рецепт французької картоплі гратен, яка підійде до кожного столу. Детальний алгоритм виготовлення описав телеграм-портал Рецепти Щодня.

Гратен - запіканка з картоплі у тягучому сирному соусі. Ця страва приваблює золотистою хрусткою скоринкою зверху і ніжністю всередині.

Гратен. Фото: Смачні та прості рецепти

Для приготування найкраще підійде жовта картопля з тонкою шкіркою, яку немає необхідності чистити, і яка буде тримати форму.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей

"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще
  • Картопля – 8 шт.;
  • Вершкове масло - 40 г;
  • Мука - 3 ст.л.;
  • Вершки (20%) - 200 мл.;
  • Сир – 100 г.;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Зрост. олія - ​​для жакри;

Алгоритм приготування

  1. Картоплю нарізаємо на тонкі слайси. Цибуля на дрібний кубик, часник так само.
  2. Картоплю викладаємо на лист вертикально, гармошкою. Забираємо убік.
    На олії обсмажуємо до м'якості цибулю, закидаємо часник. Через пару хвилин вершкове масло. Насипаємо борошно.
  3. Через 3 хвилини, поступово наливаємо, постійно помішуючи, молоко. Солимо, перчимо, додаємо чебрець, вершки. Доводимо до загусання.
  4. Картоплю солимо, заливаємо соусом. Зверху посипаємо чебрецем і сиром.
  5. Відправляємо до духовки при 180 гр. на 50 хв.

Гратен. Фото: еда.ru
Гратен. Фото: еда.ru

Нагадаємо, як запекти ароматну курочку у фользі: ідеальна вечеря, яку оцінять усі.

Раніше ми повідомляли, що з цим ваш борщ буде ідеальним: що можна додати до страви, щоб вона здивувала всіх.

Також не зайвим буде знання того, як швидко приготувати бісквіт: найпростіший рецепт, з яким тісто завжди вдається.