Рецепт французької картоплі гратен, яка підійде до кожного столу. Детальний алгоритм виготовлення описав телеграм-портал Рецепти Щодня.
Гратен - запіканка з картоплі у тягучому сирному соусі. Ця страва приваблює золотистою хрусткою скоринкою зверху і ніжністю всередині.
Для приготування найкраще підійде жовта картопля з тонкою шкіркою, яку немає необхідності чистити, і яка буде тримати форму.
Інгредієнти:
Популярні новини зараз
Показати ще
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
- Картопля – 8 шт.;
- Вершкове масло - 40 г;
- Мука - 3 ст.л.;
- Вершки (20%) - 200 мл.;
- Сир – 100 г.;
- Сіль, перець – за смаком;
- Зрост. олія - для жакри;
Алгоритм приготування
- Картоплю нарізаємо на тонкі слайси. Цибуля на дрібний кубик, часник так само.
- Картоплю викладаємо на лист вертикально, гармошкою. Забираємо убік.
На олії обсмажуємо до м'якості цибулю, закидаємо часник. Через пару хвилин вершкове масло. Насипаємо борошно. - Через 3 хвилини, поступово наливаємо, постійно помішуючи, молоко. Солимо, перчимо, додаємо чебрець, вершки. Доводимо до загусання.
- Картоплю солимо, заливаємо соусом. Зверху посипаємо чебрецем і сиром.
- Відправляємо до духовки при 180 гр. на 50 хв.
Нагадаємо, як запекти ароматну курочку у фользі: ідеальна вечеря, яку оцінять усі.
Раніше ми повідомляли, що з цим ваш борщ буде ідеальним: що можна додати до страви, щоб вона здивувала всіх.
Також не зайвим буде знання того, як швидко приготувати бісквіт: найпростіший рецепт, з яким тісто завжди вдається.