Кожен солить сало на свій смак, але його їдять практично у всіх українських родинах. Якщо ви ще не знайшли ідеального рецепту або хочете спробувати щось нове, приготуйте сало з цукром.
Не хвилюйтеся, що замість закуски в результаті вийде десерт. Цукор навпаки зробить сало ніжнішим і м'яким, але не додасть солодкості.
Складові:
- сало з м'ясними прожилками – 1 кг;
- цукор – 150 – 200 г;
- кам'яна сіль – 500 г;
- свіжий часник – 5 зубків;
- лист лавровий - 3 шт.;
- мелена солодка паприка, хмелі-сунелі, чорний перець мелений – по 1 ч. л.
Процес приготування:
Ці машини краще не чіпати: патрульні зізналися, які авто бояться зупиняти
Україна провалила мобілізація 18-річних: в ОП звинуватили батьків
Водіїв попередили про важливий документ: не подбаєте – готуйте валізу грошей
Старі квартири обкладають податком: українці скоро отримають листи
Сало вимиємо, обсушимо, наріжемо невеликими шматочками, грам по 150-200. Кожен шматочок обвалюємо з усіх боків у цукрі. Складаємо у контейнер чи іншу ємність, прикриваємо кришкою чи пергаментом. Ставимо в холодильник на добу.
Через добу промиваємо сало у проточній воді, обсушуємо. Змішуємо сіль із спеціями, додаємо подрібнений часник і лавровий лист (розім'яти його руками на шматочки). Приготовленою сумішшю натираємо підготовлені шматочки з усіх боків. Складаємо в контейнер, зверху засипаємо соляною сумішшю, що залишилася. Накриваємо кришкою та ставимо в холодильник на тиждень.
За сім днів закуску можна подавати на стіл. Перед подачею очищаємо залишки солі та нарізів тонкими шматочками.
Нагадаємо, поэднати приємне з корисним: "вода Сассі" для схуднення - як приготувати та пити
Як повідомляв Знай.ua, до "П'яної вишні" можна більше не ходити: ідеальна наливка з улюблених ягід, яка влаштує бар у вас вдома