Домашні свіжі булочки смакуватимуть будь-кому, також можна покласти школярикам на перекус до школи.
Аромат домашньої випічки не залишає байдужими ні доросли, ні дітей. Виготовлене тісто смакуватиме й гостям, і як перекус як альтернатива магазинній випічці.
Для приготування 12 булочок потрібно не багато компонентів, які знайдуться у дбайливої господині, або у кожному супермаркеті.
Що знадобиться
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
- 150 гр сиру;
- 200 мл молока;
- 100 гр цукру;
- Щіпка солі;
- 1 яйце;
- 7 гр сухих дріжджів;
- 500 гр борошна;
- 100 гр вершкового масла.
Додатково:
- Джем
- Жовток + 2 ч.л води для змащування
Як приготувати
Змішуємо всі інгредієнти, крім борошна і вершкового масла. Важливо, щоб усі продукти були однієї, бажано кімнатної температури, а молоко трохи більш теплим. Після того, як перемішали інгредієнти, додаємо борошно і замішуємо тісто. Насамкінець вводимо розм'якшене вершкове масло і ретельно вимішуємо тісто, на столі, протягом 10 хвилин.
Накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 1,5 години. Далі ділимо на 12 частин і формуємо булочки. Їх можна зліпити звичним традиційним методом, а можна розділити млинчик тіста начетверо, в центр покласти джем і з'єднувати кожен трикутничок навколо джему, защіплюючи ніби хусточку.
Булочки накриваємо плівкою і даємо їм "підійти" 20 хвилин. Змащуємо жовтком, змішавши його з водою.
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці, температура 180 градусів, 20-25 хвилин. Дістаньте булочки та посипте їх цукровою пудрою, або кунжутом.
Нагадаємо, ми писали, чому картопляне пюре виходить несмачним: три найпоширеніші помилки, які псують страву.
Як повідомляв "Знай.ua" простий пиріг-вишиванка, який прийдеться до смаку і родині, і господині: ні яєць, ні масла.
Також "Знай.ua" інформував, навіщо додавати у борщ яблука: секрет, який зробить улюблену страву неперевершеною.