Здавалось би, що приготувати картопляне пюре досить просто, та не завжди воно виходить таким смачним, як би того хотілося. Так у чому ж справа?
Виявляється, зіпсувати картопляне пюре не так вже й складно. Адже достатньо допустити одну з трьох помилок і ваша страва буде і не смачною, і навіть не корисною.
Тому варто запам'ятати, чого категорично не можна робити під час варіння пюре, аби наступного разу картопля була смачною.
Три помилки, які допускають під час варіння картопляного пюре?
1. Не варто дрібнити картоплю для пюре. Для цієї страви краще обирати картоплини середнього розміру й варити їх цілими, не ріжучи навіть навпіл. У такому випадку картопля збереже смак і поживні речовини, а також крохмалистість, яка робить пюре кремоподібним.
Грошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
2. Не перебільшуйте з водою. Для приготування картопляного пюре достатньо налити стільки води, щоб картоплю ледь покрило. Краще навіть на палець не додати. А під час варіння пара допоможе картоплі зваритися повністю.
3. Також не варто забувати про сіль та прянощі. Їх треба додавати одразу, щоб картопля мала хороший смак, а не вийшла "безбарвною" у результаті.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль