В етері телепередачі "Твій день" на каналі 1+1 шеф-кухар Юрій Ковриженко поділився рецептом ідеального десерту - тарт татена.

Для цього нам знадобляться наступні інгредієнти - 5 яблук, 180 г цукру, 250 г вершкового масла, 200 г борошна, два яєчні жовтки, 5 г розпушувача для тіста і кориця.

Тарт татен, скріншот: Youtube

Спочатку потрібно висипати цукор у каструлю і поставити на вогонь, щоб перетворити його на карамель. Поки це відбувається на плиті, якщо вершкове масло заморожене, його краще натерти. До масла йдуть два жовтки, цукор (80 грам, решта йде на карамель). Сіль додавати не потрібно.

Туди ж йдуть мука. Пісочне тісто дуже не любить тепло рук. Спочатку його потрібно пальцями перетворити на крихту, а потім формувати велику кульку. У цей момент цукор повинен бути на плиті та змінювати колір до коричневого. Тісто слід покласти в холодильник, плівці, щоб воно стабілізувалося.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Тарт татен, скріншот: Youtube

До очищених яблук додається кориця, карамель краще не заважати, бо змінюється температура. Коли цукор змінив колір, цього вистачить і можна зняти з вогню. Коли спаде температура, можна додавати вершкове масло. А потім карамель можна буде залити у форму для випікання та зверху викласти яблука.

Дістаємо з холодильника тісто, його потрібно розкотити, діаметром форми. Потім застелити тісто над яблуками у формі та відправити до духовки – 170-180 градусів, десь на 35-40 хвилин.

Нагадаємо про насичений та смачний брауні за 30 хвилин у духовці: шоколаду ніколи не буває багато.

Раніше ми повідомляли, що якщо мандарини вже з вух лізуть: простий рецепт мармеладу з новорічних ласощів, який продовжить смак дива.