Котлети безумовно є стравою, яка подобається більшості. Вони смакують, як з картопляним пюре, так і з макаронами чи будь-якими видами каш.
Проте інколи під час приготування котлет стаються неприємні несподіванки і як результат готові м'ясні вироби виходять плоскі та збиті. А насправді хочеться, щоб вони були пишними та соковитими.
Щобільше, не лише на вигляд, але й на смак такі котлети виходять досить сухі та жорсткі, що робить страву не приємною для їжі. На щастя, існують поради, як цього уникнути та що робити, якщо таке сталося зі стравою. То ж візьміть собі на примітку наступні поради з досвіду кухарів.
Як приготувати пишні котлети:
Досвідчені кухарі запевняють, що на пишність котлет не вплине розпушувач, адже він підходить виключно тісту. Додавати соду теж не варто, адже вона також не підніме м'ясні вироби, надавши їм бажаної пишності.
Пенсіонерам доплатять 1000 гривень щомісяця
Школи змінюють правила: що чекає на учнів та батьків з 1 вересня 2025 року
Можуть скасувати відстрочку та мобілізувати: юристи попередили – з чим краще не ризикувати
"Території не повернемо": українців закликали готуватися до другої війни
Однак, пишність котлет напряму залежить від звичайнісінької цибулі. Дрібно порізана цибуля робить соковитим. Саме тому під час смаження котлет м'ясо готується рівномірно разом із соком. І відповідно фарш не встигає "всмажитися" і стати сухим.
Водночас існує порада на випадок, якщо все-таки ви не впильнували і підсмажені котлети вийшли досить жорсткі. У цьому випадку радять протушкувати їх у бульйоні чи у воді.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль