Інколи попри всі зусилля картопля в мундирах після відварювання починає темніти. І відповідно виглядає вона вже не так привабливо й апетитно.
Вирішити цю поширену проблему здатен всього лише один простий інгредієнт. Ця порада виручить вас й напередодні святкових застіль, і під час приготування різноманітних страв у будні.
Як пояснюють досвідчені кухарі, причини потемніння картоплі можуть бути різними. Це стається, як внаслідок помилок при вирощуванні, такі закінчуючи неправильними умовами зберігання. Та найчастіше усе залежить все-таки від сорту овочів. Адже одні види картоплі більше схильні до потемніння, інші значно менше.
Корисна порада, щоб варена картопля не темніла
Для цього кухарі радять скористатися однією простою порадою. Вона полягає у тому, що під час варіння картоплі потрібно додати у воду оцет. Але важливо, щоб його було зовсім трошки, аби страва не отримана кислого присмаку.
Податкова остаточно залізе в гаманці українців: банки почнуть здавати інформацію про рахунки
Чоловіки можуть втратити бронювання: кому варто готуватись до мобілізації
Пенсіонерам доплатять 25% до пенсії: хто має право на підвищення
Пенсіонерам виплатять надбавки: скільки отримають у квітні
Існують й інші альтернативні варіанти. Замість оцту можна використати лимонний сік або лимонну кислоту. Ці інгредієнти мають такі ж властивості, як і оцет.
Крім того, кухарі діляться й іншими корисними порадами, які зроблять картоплю в мундирі набагато смачнішою. Наприклад, вже очищену відварену у мундирі картоплю радять залишити у холодній воді на 10-15 хв. Крім того, варити її варто одразу у киплячій, а не в холодній воді.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль