Після ситних свят спробуйте приготувати незвичайні дієтичні голубці з гречкою та голубці з пекінської капусти з меншим вмістом калорій.

Для приготування голубців надайте перевагу молодій капусті ранніх сортів з м'яким й гнучким листям. Адже вона має меншу енергетичну цінність і не потребує тривалої теплової обробки.

Голубці з куркою та гречкою

Інгредієнти:

  • 250 г курячого фаршу;
  • 1 стакан вареної гречки;
  • 1 цибулина;
  • 1 помідор;
  • 1 чашка води;
  • 1 качан молодої капусти;
  • 1 ст. л. сметани (10%);
  • Сіль, часник, прованські трави.

Приготування:

Листочки капусти ненадовго покладіть в окріп. Після цього кожен з них злегка відбите і закрутіть в них начинку гречки, фаршу та подрібненої цибулі. Отримані конвертики тісно поскладайте у каструлю, на дно якої покладіть листи капусти.

Зверху на голубці вилийте соус, приготований з ложки сметани, води, часнику, солі, прованських трав і пюре з томатів. Варіть дієтичні голубці з куркою на дуже повільному вогні близько двадцяти хвилин.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

Голубці, фото з відкритих джерел

Голубці з пекінської капусти

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська - 1 штука;
  • Морква - 1 штука;
  • Лук-порей - 1 штука;
  • Рис - 200 грамів;
  • Фарш м'ясний - 400 грамів.

Приготування:

Листки капусти складіть у каструлю з окропом і проваріть близько 10 хвилин на невеликому вогні. Після цього дайте їм охолонути на окремій тарілці.

У цей час цибулю поріжте кубиками, а моркву натріть на тертці. Обсмажте їх до золотистого кольору на олії та розділіть на дві частини. Відваріть рис до готовності.

Тепер змішайте рис, частину овочів і фарш. Сформуйте голубці та викладіть в каструлю, зверху покладіть решту засмажки з овочів. Налийте 2 склянки води. Тушкуйте 20 хвилин на слабкому вогні. За смаком додайте часник та зелень.

Голубці з пекінської капусти, скріншот: YouTube

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль