Святкова закуска з шампіньйонів готується дуже просто та є досить бюджетною Якщо є бажання шампіньйони можна замінити на інший продукт, наприклад, на ковбасні вироби чи шинку, а також різні овочі.
Форму для випікання краще брати з антипригарним покриттям. Також можна просто викласти суміш на лист, вистелений папером для випічки, у формі батона.
Інгредієнти:
- Печериці – 800 г;
- Фарш курячий – 500 г;
- Цибуля – 2 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Яйця – 3+1шт. (Для змащування);
- Молоко (або вода) – 250 мл;
- Хліб – 6 скибочок;
- Олія вершкове – 100 г;
- Часник – 1-2 зуб.;
- Манка (або панірувальні сухарі) – 4 ст.л.;
- Зелень;
- Перець чорний;
- сіль за смаком.
Приготування:
Спершу хліб залийте молоком, зробивши з нього "кашку". Далі печериці ріжемо півкільцями, цибулю кубиками, моркву тремо на тертці.
Тепер на розігріту сковороду кладемо шматочок вершкового масла, цибулю і моркву й обсмажуємо протягом 3-4 хвилини. Далі додаємо порізані гриби й обсмажуємо до готовності грибів, додаємо сіль і перець на свій мак. Все ретельно перемішуємо і смажимо, поки вся рідина не випарується з грибів.
Не чекайте запрошення: українцям можуть суттєво підвищити пенсію – що потрібно встигнути
Українців штрафуватимуть за готівку: готуйтесь викласти 17 тисяч
Всі посилки блокуватимуть: Нова пошта вводить жорсткі обмеження з червня
ПриватБанк виплатить 5000 гривень: як отримати гроші на картку
Окремо обжарюємо злегка фарш. Нарізаємо зелень. Змішуємо розім'ятий хліб, яйця, підсмажений фарш, сіль та перець, порізану петрушку та кріп, часник та манну крупу.
Окремо з'єднуємо обсмажені гриби з цибулею та морквою та хлібну кашку, все ретельно перемішуємо. Форму для запікання розміром 26х16, змащуємо олією, викладаємо у неї масу та розрівнюємо ложкою.
Збиваємо 1 яйце і змащуємо зверху закуску з печериць. Випікаємо протягом 40 хвилин при t 180С. Готовий рулет з печериць перевертаємо на дошку, даємо трохи охолонути й нарізаємо на шматочки.
Як повідомляв "Знай.ua", якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим улюбленим
Також "Знай.ua" писав, покладіть цей інгредієнт в олів’є або вінегрет одразу після приготування: смак страв заграє новими барвами