Святкова закуска з шампіньйонів готується дуже просто та є досить бюджетною Якщо є бажання шампіньйони можна замінити на інший продукт, наприклад, на ковбасні вироби чи шинку, а також різні овочі.

Форму для випікання краще брати з антипригарним покриттям. Також можна просто викласти суміш на лист, вистелений папером для випічки, у формі батона.

Інгредієнти:

  • Печериці – 800 г;
  • Фарш курячий – 500 г;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Яйця – 3+1шт. (Для змащування);
  • Молоко (або вода) – 250 мл;
  • Хліб – 6 скибочок;
  • Олія вершкове – 100 г;
  • Часник – 1-2 зуб.;
  • Манка (або панірувальні сухарі) – 4 ст.л.;
  • Зелень;
  • Перець чорний;
  • сіль за смаком.

Мариновані печериці з перцем, скріншот: YouTube

Приготування:

Спершу хліб залийте молоком, зробивши з нього "кашку". Далі печериці ріжемо півкільцями, цибулю кубиками, моркву тремо на тертці.

Тепер на розігріту сковороду кладемо шматочок вершкового масла, цибулю і моркву й обсмажуємо протягом 3-4 хвилини. Далі додаємо порізані гриби й обсмажуємо до готовності грибів, додаємо сіль і перець на свій мак. Все ретельно перемішуємо і смажимо, поки вся рідина не випарується з грибів.

Популярні новини зараз

На обліку, уточнюється, у розшуку: українцям пояснили статуси у додатку "Резерв+"

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

Печериці, фото: pixabay.com

Окремо обжарюємо злегка фарш. Нарізаємо зелень. Змішуємо розім'ятий хліб, яйця, підсмажений фарш, сіль та перець, порізану петрушку та кріп, часник та манну крупу.

Окремо з'єднуємо обсмажені гриби з цибулею та морквою та хлібну кашку, все ретельно перемішуємо. Форму для запікання розміром 26х16, змащуємо олією, викладаємо у неї масу та розрівнюємо ложкою.

Збиваємо 1 яйце і змащуємо зверху закуску з печериць. Випікаємо протягом 40 хвилин при t 180С. Готовий рулет з печериць перевертаємо на дошку, даємо трохи охолонути й нарізаємо на шматочки.

Святкування Нового року, фото ubr

Нагадаємо, сирна запіканка з манкою, яку ви приготуєте менш ніж за пів години: як зекономити час та нагодувати сім'ю смачно

Як повідомляв "Знай.ua", якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим улюбленим

Також "Знай.ua" писав, покладіть цей інгредієнт в олів’є або вінегрет одразу після приготування: смак страв заграє новими барвами