Існує багато кулінарних секретів, які допомагають кухарям творити справжні дива на кухні. Завдяки невеликим хитрощам можна посилити смак страв, приготувати її набагато швидше, або створити справжній шедевр з найпростіших продуктів.

Наприклад, прислухавшись до наступної поради вам вдасться при варінні гречки збільшити її об'єм вдвічі. Досвідчені кухарі вже знають, як варити гречку, щоб кожна зернинка розкрилася, набухла та дала неповторний смак, який не переплутати з жодною кашею.

Щобільше, гречку можна їсти навіть запарену, якщо вона настоїться протягом ночі. Однак, якщо ви обрали перший варіант, у цьому випадку вам потрібно знати, що м'яка, проте розсипчаста страва потребує правильного варіння.

гречка

Що додати у гречку, щоб збільшити її об’єм удвічі

Перед варінням гречку потрібно обов'язково промити. Бажано це зробити двічі: спочатку холодною, а потім теплою водою, яку потрібно брати в пропорції 1:1 + 100 мл.

Популярні новини зараз

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Показати ще

Секрет полягає у тому, що саме ця "зайва" вода дасть можливість каші розваритися, збільшитися удвічі, проте не стати "пожованою масою".

Тепер крупу потрібно всипати в окріп, відразу додати дрібку солі та соди. Гречку варіть на маленькому вогні протягом 30 хвилин до м’якості й послідкуйте за тим, щоб повністю википіла вода.

Варена гречка, фото з вільних джерел

Нагадаємо, сирна запіканка з манкою, яку ви приготуєте менш ніж за пів години: як зекономити час та нагодувати сім'ю смачно

Як повідомляв "Знай.ua", якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим улюбленим

Також "Знай.ua" писав, покладіть цей інгредієнт в олів’є або вінегрет одразу після приготування: смак страв заграє новими барвами