На Різдво та Новий рік заведено готувати багато страв, щоб привернути удачу у новому році, щоб він був щедрим та багатим, як святковий стіл.

Не обходиться й без чогось смачненького, особливо випічки, яка подобається як дітям, так і дорослим. До процесу приготування святкового імбирного печива можна долучати навіть малюків, щоб вони перейнялися атмосферою Різдва та чарівного процесу приготування смачного печива до столу.

Інгредієнти для приготування печива:

  • 100 грамів цукру;
  • 150 грамів меду;
  • 140 грамів вершкового масла;
  • 1 куряче яйце;
  • 560 грамів борошна;
  • 2 чайні ложки сушеного імбиру;
  • 2 часні ложки кориці;
  • 1/4 частина чайної ложки мускатного горіха;
  • дрібка солі та цукру.

Святкове печиво, скріншот з відео

Інгредієнти для глазурі:

  • 200 грамів цукрової пудри;
  • 1 білок;
  • харчові барвники за бажанням.

Приготування святкового печива:

Покладіть у сотейник мед, цукор та спеції й на повільному вогні доводимо суміш до кипіння - весь цукор повинен розчинитися. Після цього знімаємо з вогню і додаємо соди, ретельно перемішуючи.

Популярні новини зараз

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Тепер додайте вершкове масло і куряче яйце, вимішайте і починайте додавати борошно. Залишаємо готове тісто настоятися на 2-3 години. Для приготування глазурі збиваємо білок з цукровою пудрою та барвником того кольору, який вам подобається.

Почекайте коли тісто підійде, після цього розкатуємо його товщиною не менше 5 мм. Якщо у вас є спеціальні формочки, то вирізайте фігурки, а якщо ні – самостійно зробіть кружечки, ялинки та інші фігурки. Печиво запікайте у духовці при температурі 180 градусів 10 хвилин. Після цього прикрасіть глазур'ю.

Святкове печиво, скріншот з відео

Нагадаємо, сирна запіканка з манкою, яку ви приготуєте менш ніж за пів години: як зекономити час та нагодувати сім'ю смачно

Як повідомляв "Знай.ua", якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим улюбленим

Також "Знай.ua" писав, покладіть цей інгредієнт в олів’є або вінегрет одразу після приготування: смак страв заграє новими барвами