На Різдво та Новий рік заведено готувати багато страв, щоб привернути удачу у новому році, щоб він був щедрим та багатим, як святковий стіл.
Не обходиться й без чогось смачненького, особливо випічки, яка подобається як дітям, так і дорослим. До процесу приготування святкового імбирного печива можна долучати навіть малюків, щоб вони перейнялися атмосферою Різдва та чарівного процесу приготування смачного печива до столу.
Інгредієнти для приготування печива:
- 100 грамів цукру;
- 150 грамів меду;
- 140 грамів вершкового масла;
- 1 куряче яйце;
- 560 грамів борошна;
- 2 чайні ложки сушеного імбиру;
- 2 часні ложки кориці;
- 1/4 частина чайної ложки мускатного горіха;
- дрібка солі та цукру.
Інгредієнти для глазурі:
- 200 грамів цукрової пудри;
- 1 білок;
- харчові барвники за бажанням.
Приготування святкового печива:
Покладіть у сотейник мед, цукор та спеції й на повільному вогні доводимо суміш до кипіння - весь цукор повинен розчинитися. Після цього знімаємо з вогню і додаємо соди, ретельно перемішуючи.
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Тепер додайте вершкове масло і куряче яйце, вимішайте і починайте додавати борошно. Залишаємо готове тісто настоятися на 2-3 години. Для приготування глазурі збиваємо білок з цукровою пудрою та барвником того кольору, який вам подобається.
Почекайте коли тісто підійде, після цього розкатуємо його товщиною не менше 5 мм. Якщо у вас є спеціальні формочки, то вирізайте фігурки, а якщо ні – самостійно зробіть кружечки, ялинки та інші фігурки. Печиво запікайте у духовці при температурі 180 градусів 10 хвилин. Після цього прикрасіть глазур'ю.
Як повідомляв "Знай.ua", якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим улюбленим
Також "Знай.ua" писав, покладіть цей інгредієнт в олів’є або вінегрет одразу після приготування: смак страв заграє новими барвами