Салат "Оселедець під шубою" став одним із символів новорічного столу, проте його можна приготувати дещо іншим способом, набагато покращивши смакові якості салату.
Деякими цікавими хитрощами приготування цієї популярної страви поділився кулінар Тарас Кліпін.
Складники для салату:
- Картопля 100 г
- Буряк - 100 г
- Морква - 100 г
- Яйце - 1 шт
- Розмарин - 10 г
- Сіль/Чорний перець
- Оливкова олія - 20 мл
- Оселедець - 100 г
- Цибуля - 30 г
Складники для майонезу:
- Яєчний жовток - 2 шт
- Гірчиця - 10 г
- Сіль/Цукор/Чорний перець
- Лимон - 20 г
- Часник - 50 г
- Олія 200 - мл
Приготування салату:
Овочі потрібно запекти, а не варити як зазвичай. Попередньо їх посоліть, додайте розмарин, часник, перець і оливкову олію. Запікайте протягом години при 200 градусах.
Щоб приготувати майонез, візьміть 2 жовтки, гірчицю, трішки перцю, сіль, цукор, лимон, та вичавлюємо запечений часник, який пекли з овочами, все перетираємо та додаємо звичайну олію. Врахуйте, що чим більше олії додати, тим густіший буде майонез.
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Тепер наріжте дрібно цибулю, додайте дрібку солі та цукру, трішки лимону або оцту. Натріть на дрібній терці всі запечені овочі та яйце. Філе оселедця наріжте також дрібно. Викладіть салат шарами: оселедець, цибуля, майонез, картопля, морква, буряк (кожен шар змащуємо майонезом), а зверху посипаємо яйцем.
Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії
Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював
Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації