З приходом холодів хочеться все більше часу проводити під пледом та з гарячим чаєм. Але, щоб такі посиденьки були ще приємнішими, обов'язково потрібно запастися смакотами до чаю.

Для тих, хто любить домашню випічку, але не хоче багато часу проводити на кухні ідеально підійде рецепт смачного цукрового печива. Незважаючи на те, що печиво цукрове, воно в міру солодке. До чаю або какао якраз.

Вам знадобиться:

Пшеничне борошно 270 г
Кефір 100 мл
Соняшникова олія 60 мл
Яйце 1 шт.
Цукор 75 г
Ванільний цукор 2-3 ч. л.
Сода 0,5 ч. л.
Сіль 1 тріски.

Цукрове печиво, фото "sovkusom"

Популярні новини зараз

Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Показати ще

Спосіб приготування:

Для початку збийте яйце з цукром та щіпкою солі. Влийте кефір і олію, всипте соду, а також додайте ванільний цукор.

Після цього просійте муку|борошно| і поступово введіть в рідку суміш, постійно перемішуючи тісто. Воно має вийти м'яким та еластичним. Викладіть тісто на робочу поверхню, припорошену мукою. Розкотіть його в прямокутний або круглий пласт товщиною 1 см і посипте сумішшю із звичайного та ванільного цукру.

Після того пройдіться по тесту качалкою, щоб злегка вдавити в нього цукор. Розріжте пласт на квадратики довжиною 2 см. Застеліть лист пергаментним папером і викладіть подушечки, залишаючи між ними невелику відстань.

Цукрове печиво, фото "sovkusom"

Випікайте печиво 15-20 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів. Смачного!

Нагадаємо, який сорт найкращий і як правильно готувати: рецепт ароматної картоплі із золотистою скоринкою.

Раніше ми повідомляли про оновлений рецепт легендарного салату "Мімоза": ви більше не готуватимете інакше.