На Новий рік зазвичай усі готують традиційні страви, закуски та салати. Найпопулярніші - Олів'є, бутерброди з рибкою, м'ясо з картоплею та інше. Однак з часом господині вигадали альтернативні варіанти, які виглядають цікавіше і не поступаються за смаком.
Можна приготувати незвичайну закуску під назвою "Мандаринки". На вигляд вони дуже схожі на цитрусові фрукти, проте начинка солона. Яскравий помаранчевий колір дає морква. Виходять маленькі порції смачної, а найголовніше – корисної закуски.
Інгредієнти на 6 штучок:
- 150 г курячого філе
- 2 яйця
- 100 г сиру
- 50 г майонезу/сметани/натурального йогурту ⠀
- 1-2 зубчики часнику
- сіль та перець за смаком ⠀
- 3 середні морквини ⠀ ⠀
Процес приготування:
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Куряче філе та яйця відварюємо. Щоб не варити моркву декілька годин - потрібно очистити, зав'язати в пакет і відправити в мікрохвильову піч при максимальній потужності на 5 хвилин, перевернути і відправити ще на 5 хвилин. Дати охолонути і морква готова до роботи.
Куряче філе нарізаємо дрібними кубиками. Сир, яйця та моркву натираємо на дрібній тертці. У глибокій ємності поєднуємо філе, яйця та сир. Додаємо майонез/сметану, подрібнений часник, спеції та перемішуємо в однорідну масу.
Формуємо 6 однакових кульок. На харчову плівку кладемо трохи моркви та формуємо тонкий млинець.
Всередину цього млинця кладемо начинку та загортаємо. Прикрашаємо м'ятою та гвоздикою або чорним перцем.
Нагадаємо, зрази з капустою для Різдвяного посту: простий рецепт смачної страви за копійки
Раніше ми писали про те, який сорт найкращий і як правильно готувати: рецепт ароматної картоплі із золотистою скоринкою.