Капуста, селера, редька, буряк — усі ці овочі скарб вітамінів для зимового періоду. Взимку квашена капуста може стати альтернативою привізним овочам, оскільки процес закваски капусти не руйнує вітаміни.

Квашену капусту можна їсти як закуску, а також готувати з нею інші страви - борщ, суп, квашену тушковану капусту, пиріг, салати і подавати до м'яса. У капусту часто додають журавлину додаткової кислинки.

А ось мед, напевно, багато хто з вас не здогадався б додати. Однак, як виявилось, це дуже смачно.

Квашена капуста з медом, фото з вільних джерел

Процес приготування:

Популярні новини зараз

Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Показати ще
  1. Спершу варимо розсіл: на 1 л води – 1,5 ст.л солі. Довести до кипіння та охолодити до теплого. Додати 1,5 ст.л меду та розмішати, щоб розчинився. Залишити, щоби повністю встиг.
  2. Капусту нашинкувати. За бажанням додати моркву.
    Щільно утрамбувати в той посуд, в якому ви квасите. Можна у банку.
  3. Залити розсолом, прикрити та залишити на столі на 1,5-2,5 дні.
    Залежно від температури вашої кухні. Чим тепліше, тим швидше кваситься капуста.
  4. Обов'язково випускайте гази, що утворюються, за допомогою палички для суші або т.п (тільки не металевим предметом)
  5. Готову капусту обов'язково поставити в холодильник, зазвичай, через два дні вже можна подавати.

Раніше ми писали про те, що дешевше та простіше: чим замінити вершкове масло при готуванні, такого ви точно не знали

Як повідомляв Знай.ua, простий рецепт глазурованих сирків з вареним згущеним молоком: краще магазинної "хімози "

Також портал Знай.ua писав, десерт, який пам'ятають усі з дитинства: два рецепти "Хвороста" для дорослих та дітей до чаю