Капуста, селера, редька, буряк — усі ці овочі скарб вітамінів для зимового періоду. Взимку квашена капуста може стати альтернативою привізним овочам, оскільки процес закваски капусти не руйнує вітаміни.
Квашену капусту можна їсти як закуску, а також готувати з нею інші страви - борщ, суп, квашену тушковану капусту, пиріг, салати і подавати до м'яса. У капусту часто додають журавлину додаткової кислинки.
А ось мед, напевно, багато хто з вас не здогадався б додати. Однак, як виявилось, це дуже смачно.
Процес приготування:
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
- Спершу варимо розсіл: на 1 л води – 1,5 ст.л солі. Довести до кипіння та охолодити до теплого. Додати 1,5 ст.л меду та розмішати, щоб розчинився. Залишити, щоби повністю встиг.
- Капусту нашинкувати. За бажанням додати моркву.
Щільно утрамбувати в той посуд, в якому ви квасите. Можна у банку. - Залити розсолом, прикрити та залишити на столі на 1,5-2,5 дні.
Залежно від температури вашої кухні. Чим тепліше, тим швидше кваситься капуста. - Обов'язково випускайте гази, що утворюються, за допомогою палички для суші або т.п (тільки не металевим предметом)
- Готову капусту обов'язково поставити в холодильник, зазвичай, через два дні вже можна подавати.
Раніше ми писали про те, що дешевше та простіше: чим замінити вершкове масло при готуванні, такого ви точно не знали
Як повідомляв Знай.ua, простий рецепт глазурованих сирків з вареним згущеним молоком: краще магазинної "хімози "
Також портал Знай.ua писав, десерт, який пам'ятають усі з дитинства: два рецепти "Хвороста" для дорослих та дітей до чаю