Манник - один із найпростіших варіантів домашнього пирога або запіканки з манної крупи. В інших країнах він відомий і під іншими назвами: манний крупеник та манна запіканка; можна назвати його і манний пудинг - суть не дуже зміниться.

Правильно приготовлений манник виходить повітряним та розсипчастим: манна крупа надає пирогу дуже цікаву текстуру. До нього можна додати варення, крем або збиті вершки. Таким чином він перетвориться зі скромної домашньої випічки на справжній торт.

Манник, скріншот з відео

Рецепт без додавання борошна та на кефірі підказала українська фуд-блогерка у своєму Instagram.

Складові:

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще
  • 1 ст. манки
  • 1 ст. кефіру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 2 яйця
  • 0,5 ст. цукру
  • 8 г. ванільного цукру
  • 80 г вершкового масла

Процес приготування дуже простий. Що потрібно зробити:

Манку заливаємо кефіром і додаємо розпушувач, добре перемішуємо і відставляємо набухати (10-15 хв). До яєць додаємо цукор, ванільний цукор і добре збиваємо.

Додаємо розтоплену олію та перемішуємо. До яєць додаємо манку (вона повинна добре набрякнути) і перемішуємо.

Переливаємо масу у форму та відправляємо у розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин.

Манник, скріншот з відео

Нагадаємо, десерт, який пам'ятають усі з дитинства: два рецепти "Хвороста" для дорослих та дітей до чаю

Раніше ми писали, правильний рецепт смаженої картоплі: коли солити і чи потрібна цибуля з часником

Як повідомляв Знай.ua, рецепт смачної курочки в паніровці від зірки "МастерШеф" Клопотенко: у фастфуд більше ні ногою