Манник - один із найпростіших варіантів домашнього пирога або запіканки з манної крупи. В інших країнах він відомий і під іншими назвами: манний крупеник та манна запіканка; можна назвати його і манний пудинг - суть не дуже зміниться.
Правильно приготовлений манник виходить повітряним та розсипчастим: манна крупа надає пирогу дуже цікаву текстуру. До нього можна додати варення, крем або збиті вершки. Таким чином він перетвориться зі скромної домашньої випічки на справжній торт.
Рецепт без додавання борошна та на кефірі підказала українська фуд-блогерка у своєму Instagram.
Складові:
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
- 1 ст. манки
- 1 ст. кефіру
- 1 ч. л. розпушувача
- 2 яйця
- 0,5 ст. цукру
- 8 г. ванільного цукру
- 80 г вершкового масла
Процес приготування дуже простий. Що потрібно зробити:
Манку заливаємо кефіром і додаємо розпушувач, добре перемішуємо і відставляємо набухати (10-15 хв). До яєць додаємо цукор, ванільний цукор і добре збиваємо.
Додаємо розтоплену олію та перемішуємо. До яєць додаємо манку (вона повинна добре набрякнути) і перемішуємо.
Переливаємо масу у форму та відправляємо у розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин.
Нагадаємо, десерт, який пам'ятають усі з дитинства: два рецепти "Хвороста" для дорослих та дітей до чаю
Раніше ми писали, правильний рецепт смаженої картоплі: коли солити і чи потрібна цибуля з часником
Як повідомляв Знай.ua, рецепт смачної курочки в паніровці від зірки "МастерШеф" Клопотенко: у фастфуд більше ні ногою