Для багатьох, мабуть, буде відкриттям, що вибір часу, коли посолити картоплю, залежить від способу її приготування. Тобто під час варіння, смаження, тушіння, приготування картоплі на пару солити її потрібно на різних етапах.

Дотримуючись цих простих правил, будьте певні, що у результаті ви отримаєте страву, в рази смачнішу ніж зазвичай, коли солили ви її хаотично. Про це детально розповідає ТСН.

Коли потрібно солити картоплю під час приготування:

1. Очищена варена картопля. Якщо ви кладете сіль у холодну воду разом із картоплею, то сіль погано розчиниться. Крім того, картопля може розваритися. Саме тому правильним рішенням буде посолити її через 5-7 хвилин після того, як закипить вода. У результаті картопля добре збереже форму.

Запечена картопля, скріншот: YouTube

2. Картопля у кожушках. У випадку, якщо ви таким чином готуєте овоч для салату, то солити його взагалі не потрібно. А якщо йдеться про приготування окремої страви, а саме картоплі в кожушках, то солити її потрібно в момент закипання.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

3. Картоплю пюре. Картоплю для пюре потрібно варити у воді, яку солять у момент закипання або через 5-10 хвилин після. У цьому випадку дуже важливо не пересолити страву, адже це не можна буде виправити опісля. Тому у разі потреби краще досолити пюре до смаку під час додавання молока.

4. Смажена картопля. Врахуйте наступний нюанс: чим раніше посолити смажену картоплю, тим більше вона стане схожою на тушковану. Тобто у результаті замість смаженої, ваша картопля вийде м'якою та без рум'яної хрумкої скоринки.

Відповідно, щоб картопля приємно хрумтіла, її потрібно солити не раніше, ніж за 5–7 хвилин до готовності. Водночас якщо це картопля фрі, то солити її потрібно тільки в тарілці, в іншому випадку вона не хрумтітиме.

5. Тушкована картопля. Якщо ви тушкуєте картоплю в соусі, то солити її не потрібно, тому що соус сам собою солений. Однак при потребі можна посолити картоплю на свій смак, за 5-10 хвилин до закінчення приготування або вже у тарілці.

Картопляне пюре, фото: кадр з відео

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації