Свята в Україні, а особливо зимові важко уявити без холодцю. Ця популярна страва займає почесне місце на святкових столах.

Та мало хто знає, що приготувати холодець можна завчасно, зробивши смачну заготівлю на зиму. Українці звикли запасатися на зиму тушкованками та рибними консервами. Це ж саме можна зробити й з холодцем!

Така закрутка виходить дуже смачною і зберігатиметься не один місяць. Для її приготування знадобиться лише кілька інгредієнтів та пару банок з кришками. Кількість складників залежить від кількості банок.

Холодець, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Показати ще

  • Свинячі кістки з хребта, лопаток, грудини;
  • Свинячі рульки та ніжки;
  • Свиняча шкіра;
  • Спеції на смак, наприклад, сіль, лавровий лист, чорний перець горошком, запашний перець, сушений часник;
  • Вода.

Приготування:

Розділіть на порційні шматки свинячі кістки з хребта, лопаток, грудини розділяємо та залийте їх водою на ніч. Потім складіть їх щільно в каструлю, додайте кілька шматків свинячої шкіри для кращого застигання та залийте водою. Також можна додати свинячі рульки та ніжки.

Холодець // www.instagram.com/sabines_kitchen/

Поставте каструлю на вогонь та варіть на маленькому вогні під кришкою 3 години. Періодично знімаємо піну з м'яса в міру її появи. Також додаємо спеції: сіль, лавровий лист, чорний перець горошком та запашний перець. Варимо холодець доти, доки м'ясо не почне відокремлюватися від кісток.

Після його приготування розкладаємо м'ясо у завчасно підготовлені банки. Окремо кладемо великі щільні шматки м'яса та окремо накладаємо дрібні шматочки та нарізану шкірку.

Проціджуємо бульйон, додаємо до свого смаку улюблені спеції. Заливаємо бульйоном банки з м'ясом, закочуємо кришками та стерилізуємо. При стилізуванні в автоклаві банки з холодцем тримаємо протягом 5 хвилин при температурі 110 градусів.

Холодець, скріншот: YouTube

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї