Олена Брайченко 10 років займається дослідженням української кухні, вона – професійний історик, який про гастрономічні традиції знає більше, ніж шеф-кухар.

У програмі «Твій день» на 1+1 дослідниця української кухні поділилася рецептом капустняку.

Для капустняку потрібні такі продукти:

  • 400 г капусти квашеної
  • 400 г. нежирного мяса
  • 2 картоплі
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 30 г сала
  • 4 ст. л. пшона
  • Часник, спеції, зелень

Олена Брайченко, скриншот youtube ТВІЙ ДЕНЬ

Варимо м'ясо, щоб отримати 3 літри бульйону. Моркву потрібно натерти, а цибулю порізати дрібно, пасерувати на олії на сковороді. Картоплю кладемо в бульйон цілою, не ріжемо, висипаємо в бульйон також пшоно. Доводимо до кипіння, додаємо квашену капусту. Коли пшоно і картопля зварилися, витягаємо картопля, товчемо її, потім відправляємо в каструлю разом з морквою і цибулею, доводимо до кипіння. Можна потовкти сало з часником і додати до супу. Перед тим, як подавати на стіл, дати супу трохи настоятися. У кожну тарілку покласти зелень.

Нагадаємо, як приготувати вдома смачний кетчуп на зиму: про магазинні навіть не захочеться згадувати.

Популярні новини зараз

Млинці чи оладки? В українських супермаркетах оновили ціни на сир та сметану

Повістка на двері та призов резерву: як в Україні проходить нова хвиля мобілізації

Один з найулюбленіших видів м'яса в українців подешевшав: є можливість забити морозилку

Син Софії Ротару Руслан Євдокименко не зміг стримати гіркоти від втрати: "Дякую тобі за все"

Показати ще

Раніше ми повідомляли, що робити, якщо помутніли розсоли в огірках: перевірені поради щодо порятунку консервації від вибуху банок.

Також не зайвим буде ідеальний сніданок за 20 хвилин: таке з морквою ви ще не робили, дітлахи будуть у захваті.