Домашній кетчуп перевершить будь-який магазинний, а приготувати його не так вже й складно. Як це зробити, щоб запастися на зиму смачним продуктом, розповів відомий український кулінар Євген Клопотенко.

Цей кетчуп можна зберігати й в холодильнику, і закривати на зиму в банки. Для його приготування кулінар радить вибирати м'ясисті сорти томатів, в яких менше насіння, щоб соус вийшов більш насиченим на смак. Також можна додати солодкий перець та чилі. Щоб отримати ніжніший смак - додайте сливи й абрикоси. А якщо хочете кетчуп "із димком", можна додати копчену грушу або чорнослив.

Інгредієнти на 1 л готового кетчупу:

  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1-2 моркви
  • 1,5 кг томатів
  • 4 зубчики часнику
  • 6-7 бутонів гвоздики
  • 1 ст. л. паприки (або копченої паприки)
  • 5 горошин духмяного перцю
  • 3-4 ст. л. оцту
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю (якщо хочете додатково згустити кетчуп)
  • 5 ст. л. соняшникової олії
  • сіль до смаку

Евгений Клопотенко, фото: Instagram

Приготування:

Вичавіть сік з помідорів за допомогою соковидавлювача. Далі одну ріпчасту цибулю та одну моркву очистіть і поріжте середнім кубиком. Моркву можна за бажанням потерти на тертці. Розігрійте сотейник із 5 ст. л. соняшникової олії та обсмажте в ньому цибулю й моркву на середньому вогні до прозорості цибулі. Додайте томатний сік.

Далі додайте 6-7 бутонів гвоздики, 5 горошин духмяного перцю, 1/2 ч. л. звичайної або копченої паприки й кілька дрібок солі. Варіть соус у сотейнику на середньому вогні близько години - у результаті він повинен зменшитися в обсязі приблизно у два рази.

Популярні новини зараз

В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту

Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе

"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

Ложкою дістаньте з нього великі горошини духмяного перцю, а бутони гвоздики можна перебити разом із соусом у блендері. Перелийте готовий перебитий у блендері кетчуп назад у сотейник, додайте 3-4 ст. л. оцту та при необхідності сіль до смаку.

При бажанні можна додатково згустити соус. Для цього потрібно додати 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю, попередньо розведеного в невеликій кількості холодної води. Доведіть соус до кипіння та розлийте в стерилізовані банки.

Домашній кетчуп, скріншот з відео

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї