Відсутність яєць та молока зовсім не причина відмовити собі у чомусь солоденькому. Наприклад, можна спекти апетитний та простий у приготуванні морквяний пиріг.

Крім борошна, дріжджів, олії й цукру, тісто для цього пирога містить протерту моркву, подрібнений мигдаль і апельсиновий сік. Також до нього можна додати за смаком шоколадну стружку, родзинки, фундук, корицю, апельсинову цедру.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне - 250 г;
  • Мигдаль - 100 г;
  • Морква - 150 г;
  • Цукор тростинний коричневий - 120 г;
  • Сік апельсиновий - 200 мл;
  • Вода - 180 г;
  • Олія соняшникова - 100 г;
  • Ванілін - 1 ч. л.;
  • Розпушувач - 16 г;
  • Сіль - 1/4 ч. л.;
  • Пудра цукрова за смаком.

Пиріг без яєць та молока, скріншот з відео

Приготування:

Спершу очистіть моркву, наріжте її скибочками й покладіть у міксер. Влийте в чашу міксера апельсиновий сік, олію і воду та збивайте до кремоподібної структури.

Тепер у великій мисці з'єднайте борошно, ваніль, щіпку солі й розпушувач. Далі додайте цукор, а потім дрібно нарізаний мигдаль. Ретельно змішайте всі сухі інгредієнти. До сухих інгредієнтів, влийте морквяно-апельсинову суміш і акуратно перемішуйте лопаткою, поки не отримаєте однорідну масу.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Тісто вилийте у форму діаметром 20-22 см, попередньо застелену пергаментним папером. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 170°С духовці 50 хвилин. Його готовність перевірте за допомогою зубочистки. Дайте випічці охолонути і після цього посипте цукровою пудрою.

Пиріг без яєць та молока, скріншот з відео

Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову

Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються

Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року