Осінній сезон так само ідеально підходить для консервації, як і літній. Умілі господині, напевно, знають десятки різних рецептів, як закатати помідори, огірки чи салати. Однак є ще дещо, що може стати в нагоді цієї холодної зими - буряк з хріном і часником.

Така чудова закуска обов'язково займе поважне місце на столі і сподобається багатьом, адже хрін та часник додадуть приємну гостринку та пікантність до будь-яких основних страв.

Часник, скріншот з відео

З приготуванням все простіше простого, багато часу точно не потрібно.

Складові:

Популярні новини зараз

Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення

Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Показати ще
  • Буряк відварений - 2 кг
  • Корінь хрону (очищений) – 200 гр.
  • Часник (очищений) – 150 гр.
  • Гострий перець - 1 шт. (мелений - 1 ч. л.)
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор - 30 гр.

Приготування:

1. Буряк, часник, корінь хрону, гострий перець пропустити через м'ясорубку чи блендер.

2. До прокрученої маси додати сіль та цукор. Все добре перемішати.

3. Банки та кришки вимити та простерилізувати в духовці розігрітої до 100 С протягом 10 хвилин.

4. Розкласти закуску по банкам та закрити кришками. Зберігати у холодильнику. Найкраще використовувати баночки об'ємом не більше 0.5 л.

Для тривалого зберігання господаркам радять додати 1 ч. л. оцтової есенції до приготованої маси.

Раніше ми писали про те, як зробити найсмачніше сало в розсолі у вашому житті: простий рецепт для справжніх українців

Як повідомляв Знай.ua, рулет без борошна за лічені хвилини: рецепт десерту, який захочеться готувати знову і знову

Також портал Знай.ua писав, чому вам не вдавалися деруни: правильний та економний рецепт без борошна та яєць.