Варення з обліпихи - дуже смачні і корисні ласощі. Багато господині люблять варити варення обліпихи на зиму.
Воно завжди виходить ароматним, красивим та таким смачним. Найголовніше - варити з обліпихи варення не так вже й складно. Пропонуємо нашим читачам навіть записати це у свою книжечку із рецептами.
Цей рецепт варення з обліпихи справді нашвидкуруч. Воно і справді настільки просто і швидко готується, що його зможе приготувати будь-хто.
Інгредієнти для приготування варення з обліпихи:
Україну накриє мокрим снігом: синоптикиня розповіла про швидке похолодання до -12, коли готувати шапки
Світла не буде, а дітей відправлять додому: школи та садки готуються закривати
Картку заморозять навіть за легальні перекази: банки посилили правила
ТЦК більше не чекатимуть: військовозобов’язаним дали кілька днів - що треба встигнути
1. Обліпиха для отримання соку 
2. Цукор пісок – 1,2-1,5 кг на один літр отриманого соку з обліпихи
Як приготувати варення обліпихи:
1. Обліпиху промийте та засипте в каструлю. 
2. Ягоди подавіть дерев'яною товкачем. а потім отриману масу протріть через сито. 
3. Отриманий сік обліпихи змішайте з цукром в пропорції 1:1.5 і добре все перемішайте. 
4. Поставте каструлю на повільний вогонь і варіть варення обліпихи, не доводячи його до кипіння. 
5. Знімаємо каструлю з варенням з вогню і даємо йому трохи охолонути.
Охолоджене варення з обліпихи можна їсти або викласти в стерилізовані банки, закупорити стерильними кришками і прибрати на зберігання в прохолодне місце до зими.
Нагадаємо про овочеві булочки до супу – простий рецепт: як нагодувати дітей корисностями без істерик.
Раніше ми повідомляли про рецепт кексу в мікрохвильовій печі за 3 хвилини: швидко і просто, а з начинкою ще смачніше.