Фахівці розповіли, як приготувати вино зі старого варення. Про це повідомляє портал alcofan.

Щороку господині залишають зайві банки торішнього варення. Замість викидати цей продукт, фахівці пропонують зробити з нього вино.

Варення з калини, фото з відкритих джерел

Для того, щоб приготувати алкоголь, варто використовувати варення з яблук, смородини, малини, полуниці, сливи, вишні та інших плодових культур

Складові:

Популярні новини зараз

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще
  • варення – 1 літр;
  • вода – 1 літр;
  • немитий родзинки – 100 грам;
  • цукор – 10-100 г на літр води (не обов'язково).

Алгоритм приготування.

  1. Помити трилітрову банку содою, кілька разів сполоснути теплою водою, потім простерилізувати, вливши трохи окропу.
  2. Перекласти варення в банку, додати воду та цукор (якщо потрібно), засипати немитий ізюм.
  3. Автори деяких рецептів радять додавати до родзинок жменьку рису. Але рис не сприяє бродінню, це марна витівка.
  4. Банку накрити марлею для захисту від мух, перенести в тепле (18-25 ° C) темне місце або накрити щільною тканиною. Залишити на 5 днів, раз на день перемішувати чистою рукою або дерев'яним пристосуванням.
  5. Прибрати з поверхні мезгу (м'якоть, що спливла), процідити вміст банки через марлю, складену в кілька шарів.
  6. В одному з пальців медичної рукавички зробити голкою дірочку, після чого надіти саму рукавичку на шийку банки.

Нагадаємо, як приготувати хліб без дріжджів та розпушувача: рецепт ароматного буханця з гречки.

Раніше ми повідомляли те, чому не можна знімати шкірку з овочів і лити олію: дії на кухні, які отруюють вашу їжу.