Фахівці розповіли, як приготувати вино зі старого варення. Про це повідомляє портал alcofan.
Щороку господині залишають зайві банки торішнього варення. Замість викидати цей продукт, фахівці пропонують зробити з нього вино.
Для того, щоб приготувати алкоголь, варто використовувати варення з яблук, смородини, малини, полуниці, сливи, вишні та інших плодових культур
Складові:
Популярні новини зараз
Показати ще
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
- варення – 1 літр;
- вода – 1 літр;
- немитий родзинки – 100 грам;
- цукор – 10-100 г на літр води (не обов'язково).
Алгоритм приготування.
- Помити трилітрову банку содою, кілька разів сполоснути теплою водою, потім простерилізувати, вливши трохи окропу.
- Перекласти варення в банку, додати воду та цукор (якщо потрібно), засипати немитий ізюм.
- Автори деяких рецептів радять додавати до родзинок жменьку рису. Але рис не сприяє бродінню, це марна витівка.
- Банку накрити марлею для захисту від мух, перенести в тепле (18-25 ° C) темне місце або накрити щільною тканиною. Залишити на 5 днів, раз на день перемішувати чистою рукою або дерев'яним пристосуванням.
- Прибрати з поверхні мезгу (м'якоть, що спливла), процідити вміст банки через марлю, складену в кілька шарів.
- В одному з пальців медичної рукавички зробити голкою дірочку, після чого надіти саму рукавичку на шийку банки.
Нагадаємо, як приготувати хліб без дріжджів та розпушувача: рецепт ароматного буханця з гречки.
Раніше ми повідомляли те, чому не можна знімати шкірку з овочів і лити олію: дії на кухні, які отруюють вашу їжу.