Мало який українець відмовиться скуштувати шматочок смачного сала. А особливо якщо воно приготовлене за наступним рецептом.

Кулінар Віктор Шишкін виклав докладний відеорецепт маринування сала, завдяки якому воно виходить неймовірно апетитним. Зізнається, що його сім'я давно використовує цей спосіб. А головне – це просто та швидко.

Складові:

  • Грудина – 1,5-2 кг;
  • Часник;
  • Суміш перців;
  • Лавровий лист.

Розсіл:

  • 1 л води;
  • 150 г солі.

Маринування сала, Viktor Schischkin

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Маринування сала, Viktor Schischkin

Приготування:

Спочатку потрібно нарізати грудинку на частинки. А за цей час закип'ятити воду на розсіл. На літр кип'яченої води потрібно дати 8 великих ложок солі. Тепер поварити протягом 3 хвилин, поки сіль не розчиниться повністю.

У цей час нарізане сало вкласти в контейнер чи банки. Зверху посипати чорним перцем або сумішшю перців, нарізаним часником та лавровим листком. Складаємо аналогічно наступний шар. Заливаємо гарячим розсолом.

Маринування сала, Viktor Schischkin

Маринування сала, Viktor Schischkin

Далі закриваємо кришкою та залишаємо на ніч. Після цього на 3 дні ставимо у холодильник. Бажано сало притиснути цей час тарілкою. Через 3 дні його можна буде пробувати.

Кулінар радить сало тримати в розсолі максимально тиждень, потім дістати з|із| банки, просушити паперовими рушниками і заморозити. Адже якщо тримати довше, то буде надто солоне.

Нагадаємо чому ви неправильно смажите яйця: смак страви може вийти набагато краще.

Раніше ми повідомляли, що просто додайте цей таємний інгредієнт і аджика вийде ідеальною: простий рецепт закуски.