Яблуко – смачний і дуже популярний продукт, його можна їсти у свіжому вигляді, зробити з нього сік, додавати до різних страв, варити варення тощо.
Несподіванкою на вашому столі може стати яблучна аджика. Оригінальний рецепт такої аджики з'явився у Telegram-каналі "Домашня консервація".
Отже, які продукти знадобляться для приготування найсмачнішої аджики.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Помідор-2 кг
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
- Перець болгарський (краще червоний) – 1 кг.
- Яблука (з кислинкою) – 500 г.
- Морква-500 р.
- Часник-200 р.
- гіркий перець (якщо не подобається пекуче - треба додати менше) - 100 г.
- Соняшникова олія – 1 склянка.
- Перець чорний (за смаком).
- Сіль за смаком).
По-перше, потрібно підготувати овочі: помити та почистити, моркву та яблука очистити від шкірки. Далі всі інгредієнти подрібнити у м'ясорубці або скористатися блендером. Після цього додаємо сіль і чорний перець, олію і ставимо на плиту варитися близько двох з половиною годин. Не забуваймо помішувати майбутню аджику.
Коли потрібний час мине – розливаємо по стерилізованих банках і закочуємо кришками. Або якщо хочеться спробувати відразу, то яблучну аджику можна додавати до багатьох страв: до м'яса, до пюре або навіть використовувати її як приправу до рагу і борщу.
Нагадаємо, ніколи не мийте яйця та м'ясо: яким продуктам краще не контактувати з водою і чому.
Раніше ми повідомляли, як варити горох, щоб не здувало живіт: 5 секретів правильного приготування бобових.
Також не зайвим буде знати, чому не можна мити голову у неділю та п'ятницю.