Яблуко – смачний і дуже популярний продукт, його можна їсти у свіжому вигляді, зробити з нього сік, додавати до різних страв, варити варення тощо.

Несподіванкою на вашому столі може стати яблучна аджика. Оригінальний рецепт такої аджики з'явився у Telegram-каналі "Домашня консервація".

Отже, які продукти знадобляться для приготування найсмачнішої аджики.

ІНГРЕДІЄНТИ:

- Помідор-2 кг

Популярні новини зараз

Мобілізація обійде стороною: ще одна категорія чоловіків стане недоторканною для ТЦК - які критерії

Нові поблажки для ухилянтів: знятися з розшуку можна без візиту до ТЦК

Власники земельних ділянок хапаються за голову: доведеться викласти до 30 тисяч

Пенсіонерам, сім'ям з дітьми та людям з інвалідністю виплатять по 10 800 гривень: як отримати

Показати ще

- Перець болгарський (краще червоний) – 1 кг.

- Яблука (з кислинкою) – 500 г.

- Морква-500 р.

- Часник-200 р.

- гіркий перець (якщо не подобається пекуче - треба додати менше) - 100 г.

- Соняшникова олія – 1 склянка.

- Перець чорний (за смаком).

- Сіль за смаком).

Яблучна аджика, скриншот youtube СЕМЕЙНЫЕ РЕЦЕПТЫ

По-перше, потрібно підготувати овочі: помити та почистити, моркву та яблука очистити від шкірки. Далі всі інгредієнти подрібнити у м'ясорубці або скористатися блендером. Після цього додаємо сіль і чорний перець, олію і ставимо на плиту варитися близько двох з половиною годин. Не забуваймо помішувати майбутню аджику.

Коли потрібний час мине – розливаємо по стерилізованих банках і закочуємо кришками. Або якщо хочеться спробувати відразу, то яблучну аджику можна додавати до багатьох страв: до м'яса, до пюре або навіть використовувати її як приправу до рагу і борщу.

Аджика з яблуками, скріншот: YouTube

Нагадаємо, ніколи не мийте яйця та м'ясо: яким продуктам краще не контактувати з водою і чому.

Раніше ми повідомляли, як варити горох, щоб не здувало живіт: 5 секретів правильного приготування бобових.

Також не зайвим буде знати, чому не можна мити голову у неділю та п'ятницю.