Розумне використання продуктів та нуль відходів зараз стали як ніколи актуальними, хоча й раніше цьому приділяли доволі багато уваги. А оскільки осінь багата на врожай овочів та фруктів, наступний рецепт обов'язково стане у нагоді.

Часто після приготування соку залишаються морквяні вичавки, які хоча й шкода викидати, проте жодних ідей, як і для чого їх застосувати немає. Виявляється, з них можна приготувати дуже смачний, ситний і корисний суп.

Основні:

  • Морква - 6 шт.;
  • Корінь селери - 0,5 шт.;
  • Гарбуз - 0,5 шт.;
  • Цибуля червона ріпчаста - 1 шт.;
  • Часник - 1 шт.;
  • Вода -1 л;
  • Сметана 20% - 100 г;
  • Олія соняшникова - 3 ст. л.;
  • Сіль за смаком;
  • Перець чорний мелений за смаком;
  • Корінь імбиру свіжий - 1 шт.;
  • Імбир мелений - 1 ч. л.

морквяний сік
SimpleSlim

Для приготування супу гарбуз також можна пропустити через соковичавницю. Проте додавання в суп цілого гарбуза додає приємної вершкового смаку, тому варто спробувати й цей варіант.

Водночас морква надасть супу характерної солодкості, яку злегка розіб'є гострота імбиру. Частина інгредієнтів додається безпосередньо перед перемішуванням супу, щоб гострота імбиру була чітко відчутна.

Популярні новини зараз

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Любителям гострої їжі рекомендують додати у страву щіпку чилі або свіжий гострий перець на першому етапі, підсмаживши інгредієнти.

Готовий суп посипати його сиром, шніт-цибулею або коріандром, смаженим насінням соняшнику чи гарбуза, або скропити гарбузовою олією. А подавати - з грінками.

Гарбуз, скріншот: YouTube

Приготування супу з моркви:

Спершу на дні каструлі розігрійте олію. Потім додайте подрібнену червону цибулю, часник (1-2 зубчики) і трохи імбиру. Смажити потрібно поки цибуля злегка не стане прозорою. Після цього додайте нарізані кубиками гарбуз, та вичавки з моркви й селери. Обсмажте все разом, постійно помішуючи, щоб не пригоріло.

Тепер залийте інгредієнти водою, враховуючи бажану консистенцію супу. Варіть приблизно 15 хвилин, щоб гарбуз став м'яким. Посоліть, додайте перець, сметану і решту свіжого дрібно нарізаного імбиру. При бажанні замість сметани можна взяти вершки 18%. Тепер все добре перемішайте і збийте блендером до однорідного крему.

Морквяний крем-суп, скріншот з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено