Розумне використання продуктів та нуль відходів зараз стали як ніколи актуальними, хоча й раніше цьому приділяли доволі багато уваги. А оскільки осінь багата на врожай овочів та фруктів, наступний рецепт обов'язково стане у нагоді.
Часто після приготування соку залишаються морквяні вичавки, які хоча й шкода викидати, проте жодних ідей, як і для чого їх застосувати немає. Виявляється, з них можна приготувати дуже смачний, ситний і корисний суп.
Основні:
- Морква - 6 шт.;
- Корінь селери - 0,5 шт.;
- Гарбуз - 0,5 шт.;
- Цибуля червона ріпчаста - 1 шт.;
- Часник - 1 шт.;
- Вода -1 л;
- Сметана 20% - 100 г;
- Олія соняшникова - 3 ст. л.;
- Сіль за смаком;
- Перець чорний мелений за смаком;
- Корінь імбиру свіжий - 1 шт.;
- Імбир мелений - 1 ч. л.
Для приготування супу гарбуз також можна пропустити через соковичавницю. Проте додавання в суп цілого гарбуза додає приємної вершкового смаку, тому варто спробувати й цей варіант.
Водночас морква надасть супу характерної солодкості, яку злегка розіб'є гострота імбиру. Частина інгредієнтів додається безпосередньо перед перемішуванням супу, щоб гострота імбиру була чітко відчутна.
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Любителям гострої їжі рекомендують додати у страву щіпку чилі або свіжий гострий перець на першому етапі, підсмаживши інгредієнти.
Готовий суп посипати його сиром, шніт-цибулею або коріандром, смаженим насінням соняшнику чи гарбуза, або скропити гарбузовою олією. А подавати - з грінками.
Приготування супу з моркви:
Спершу на дні каструлі розігрійте олію. Потім додайте подрібнену червону цибулю, часник (1-2 зубчики) і трохи імбиру. Смажити потрібно поки цибуля злегка не стане прозорою. Після цього додайте нарізані кубиками гарбуз, та вичавки з моркви й селери. Обсмажте все разом, постійно помішуючи, щоб не пригоріло.
Тепер залийте інгредієнти водою, враховуючи бажану консистенцію супу. Варіть приблизно 15 хвилин, щоб гарбуз став м'яким. Посоліть, додайте перець, сметану і решту свіжого дрібно нарізаного імбиру. При бажанні замість сметани можна взяти вершки 18%. Тепер все добре перемішайте і збийте блендером до однорідного крему.
Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами
Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент
Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено