Буряк прославився як неймовірно корисний овоч, адже з нього готують і перші страви, і салати, і консервацію. З червоних буряків можна приготувати навіть ікру!

Оригінальним рецептом бурякової ікри "Пікантна" поділився телеграм-канал "Домашня консервація: варення, заголовки". Жодних особливих складових для цієї страви не потрібно. Знадобиться все те, що буквально під рукою.

Складові:

  • Буряк – 2 кг;
  • Болгарський перець – 250 г;
  • Помідори – 750 г;
  • Цибуля - 250 г;
  • Часник – 100 г;
  • Сіль – 30 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Олія - ​​250 мл;
  • Оцет 9% – 75 мл.

Буряк, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз

Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення

Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Спершу натріть червоний буряк на тертці, поріжте помідори кільцями, перець і цибулю півкільцями, а часник пропустіть через часник або натріть його.

Далі в киплячу олію покласти цибулю, трохи спасерувати, потім додати помідори та гасити протягом 5 хвилин. Тепер додайте|добавляйте| перець і знову доведіть до кипіння.

Коли буряк закипить, додайте оцет, перемішайте і відразу викладіть буряк, сіль та цукор. Перемішайте, доведіть до кипіння та тушкуйте всю масу протягом 30-40 хвилин.

Тепер додайте часник, ще раз перемішайте і одразу ж розкладіть у гарячі підготовлені банки. Після цього можна закочувати. Переверніть банки на кришки і укутайте до остигання.

Бурякова ікра, фото: Домашня консервація / Телеграм

Нагадаємо про плов, як в Узбекистані без казана: простий рецепт на сковороді, який оцінять усі домашні.

Раніше ми повідомляли про тушковані курячі шлуночки, які стануть ідеальним доповненням до гарніру: універсальний рецепт

Також не зайвими будуть вареники з картоплею ви пам'ятатимете завжди: рецепт, щоб втерти носа всім друзям і бабусям.