Осінь - пора грибів. То ж саме час запастися ними на зиму, а також частіше готувати смачні страви для своєї сім'ї на їхній основі.
Пропонуємо спробувати цей простий у приготуванні та водночас дуже смачний грибний соус, який чудово підійде до картоплі, макаронів, будь-яких каш. Поживний і ароматний соус безсумнівно позмагається навіть з м'ясом!
Інгредієнти:
- Білі гриби (свіжі або сушені) — 200 г свіжих (50 г сушених);
- Молоко — 250 мл;
- Вода — 250 мл4
- Вершкове масло — 30 г4
- Борошно — 30 г;
- Сіль — 1/4 ч. л.;
- Чорний мелений перець — дрібка;
- Мускатний горіх — дрібка.
Приготування:
Насамперед гриби відваріть у підсоленій воді. Якщо для приготування ви використовуєте сушені гриби, то попередньо замочіть їх на 30 хвилин у холодній воді, а потім на стільки ж часу в молоці. Далі разом з бульйоном подрібніть блендером.
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
В каструлю покладіть вершкове масло, додайте туди борошно і варіть на малому вогні 10-15 хв до кремового кольору. Тепер змішайте з грибним пюре, перемішайте і поступово додавайте гаряче молоко.
Не забувайте ретельно перемішувати після кожного вливання молока. Поступово соус густішатиме, то ж через 4-5 хв додайте сіль, перець, мускатний горіх. Коли він охолоне, то стане настільки густим, що його легко можна буде намащувати на хліб. Якщо є бажання можна додати трохи більше молока (до 100 г).
Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами
Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню
Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення