На прилавках супермаркетів повно різних спецій, які надають особливий смак і аромат будь-якій страві. Хтось має цілу колекцію таких підсилювачів, а хтось прихильник класичних солі і перцю в страві.
Але, погодьтеся, мати універсальну приправу, яка зробить смак і рибної, і м'ясної страви незабутнім хотів би кожен. Особливо, якщо вона не коштує, як збитий літак і ви можете приготувати її самостійно.
Такою "паличкою-виручалочкою" є лимонна сіль.
Інгредієнти:
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Лимон - 2 шт.
Сіль морська - 50 г.
Запашний перець — (горошок) - 60 г.
Часник - 2 зубки.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Лимони ретельно миють, обдають окропом і обсушують, використовуючи звичайний паперовий рушник. Знімають шкірку і нарізають її маленькими шматочками.
2. Часник чистять і подрібнюють за допомогою преса (Часничниці).
Часникову кашку змішують з нарізаною шкіркою лимона, рівним шаром викладають в жароміцну форму і ставлять в духовку. Сушать при температурі близько 100°C приблизно 15-17 хвилин.
3. Дають суміші охолонути і додають в неї запашний перець і морську сіль. Отриманий склад ретельно подрібнюють за допомогою блендера.
4. Готову лимонну сіль трошки підсушують, розфасовують по чистим сухим банкам з кришками. Зберігають при кімнатній температурі.
Незвичайна, рідко згадувана, але чудова приправа - лимонна сіль додасть рибним стравам особливий, неповторний смак, відтінить аромат і додасть екзотики в звичний рецепт.
Лимонна сіль може бути використана не тільки для рибних страв. Залежно від смаків і побажань господині приправа може застосовуватися для приготування запеченої в духовці птиці, будь-якої страви з дієтичного білого м'яса, а також освіжить смак звичайного ранкового бутерброда