6 січня всі православні відзначають Святвечір, який обов'язково починається, коли зійде перша зірка на небосхилі - це символ народження Христа. На столі має бути 12 пісних страв, найважливіше з яких - кутя.

Багато українців все частіше стали відмовлятися від приготування цієї страви. Вони не розуміють, куди потім дівати пшеницю, що з неї можна ще приготувати... Якщо ви в числі таких людей, не відмовляйте собі в цих ласощах. Приготуйте ледачу кутю з гречки. Вона-тобто в кожному будинку. Авторським рецептом страви поділився кулінарний гуру Нового каналу, експерт реаліті "На ножах" Алекс Якутов.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Різдвяна кутя з гречки, фото pixabay

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Гречку гарненько промиваємо і заливаємо на ніч холодною водою. Варити її не треба. Крупу, до речі, можна їсти сирої, і це навіть корисніше. Так вона залишить всі мінерали і вітаміни при собі. Важливо залити крупу водою хорошою чистою водою.

  2. Перед приготуванням куті перекладаємо гречку в друшляк і даємо стекти зайвій волозі.

  3. Волоський горіх перебиваємо блендером разом з родзинками в кашку. Ізюм попередньо замочуємо водою, щоб він розбух. Додаємо мед і продовжуємо перебивати. Змішуємо з гречкою.

  4. Заливаємо кутю узваром і даємо настоятися.

  5. Ріжемо чорнослив і курагу кубиком. Також додаємо в кутю і добре перемішуємо.

  6. Додаємо сушену журавлину. Готово!

"Якщо ви любите щоб смак копченості та солодкості був більш збалансований кислинкою, тоді прямо на тарілку з кутею викладіть нарізане філе лимона або лайма. Так роблю я", - радить шеф Алекс Якутов. – Мені подобається, коли кислий смак раптово підриває рецептори, виробляючи вау-ефект. Також зверху кутю прикрасьте волоськими горіхами. Смачного!"

Дивіться всією сім'єю реаліті "На ножах" з Алексом Якутовим – навесні 2022 року.

Нагадаємо, зірка МастерШеф розповів, що крім куті має бути на різдвяному столі.

Раніше ми повідомляли, як приготувати ідеальне пісне тісто для вареників на Святвечір: рецепти від зірки "МастерШеф" Ектора Хіменеса-Браво.