Відомий український кулінар, бренд-шеф магазину "Good Wine" і суддя проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський часто радує аудиторію цікавими рецептами і ділиться своїми кулінарними знаннями в соцмережі Instagram, де за ним стежить майже 200 тисяч чоловік.
Напередодні Різдва Христового кулінар вирішив поділитися власним рецептом святкової страви, яка займає чільне місце на столі - "багатої" куті. Володимир Ярославський готує її з пшеничної крупи, хоча існує чимало інших варіантів. Він навіть розповів про різдвяну традицію, якої дотримуються в його родині.
"Традицій багато,в усіх вони різні. У нашій родині кутю хресний ніс своєму хрещеному зранку 7 січня", - написав Ярославський.
Інгредієнти:
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
- 175 г пшениці
- 50г маку
- 150г очищених волоських горіхів
- 75г лохини сушеної
- 75г журавлини сухої
- 100г меду (або на свій смак)
- Узвар приблизительно 100-120г
Приготування:
- Пшеницю потрібно добре промити водою, а потім варити на повільному вогні, у великій кількості, підсоленої води, приблизно 45 хвилин. Зерна повинні бути готові, м'які. Відкинути готову пшеницю на сито.
- Разом з пшеницею поставити на маленький вогонь промитий мак, і томити приблизно 30 хвилин – поки зерна не почнуть показувати білий корінець. Дати охолонути і потім перетерти в ступці прямо в пасту, або ж в блендері.
- Лохину і журавлину залити окропом на хвилинку і потім відкинути на сито також. Горіхи для кращого смаку підсмажити до рум'яності в духовці.
- У великій мисці змішати відварну пшеницю, горішки, пасту з маку, ошпарену лохину і журавлину, додати мед і узвар, щоб суміш була соковита і ароматна.
Нагадаємо, топ-3 рецептів куті на різдвяний стіл: з рису, перловки і пшеничної крупи
Як повідомляв Знай.uа, ідеальная оселедець в оцтової приправі: кращий рецепт до столу на Святвечір
Також портал Знай.uа писав, Різдвяні "вушка" з борщем: ось що потрібно приготувати в Святвечір за рецептом Христини Воробей