Відомий український кулінар, бренд-шеф магазину "Good Wine" і суддя проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський часто радує аудиторію цікавими рецептами і ділиться своїми кулінарними знаннями в соцмережі Instagram, де за ним стежить майже 200 тисяч чоловік.

Напередодні Різдва Христового кулінар вирішив поділитися власним рецептом святкової страви, яка займає чільне місце на столі - "багатої" куті. Володимир Ярославський готує її з пшеничної крупи, хоча існує чимало інших варіантів. Він навіть розповів про різдвяну традицію, якої дотримуються в його родині.

"Традицій багато,в усіх вони різні. У нашій родині кутю хресний ніс своєму хрещеному зранку 7 січня", - написав Ярославський.

Багата кутя, фото з Instagram Володимира Ярославського

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще
  • 175 г пшениці
  • 50г маку
  • 150г очищених волоських горіхів
  • 75г лохини сушеної
  • 75г журавлини сухої
  • 100г меду (або на свій смак)
  • Узвар приблизительно 100-120г

Приготування:

- Пшеницю потрібно добре промити водою, а потім варити на повільному вогні, у великій кількості, підсоленої води, приблизно 45 хвилин. Зерна повинні бути готові, м'які. Відкинути готову пшеницю на сито.

- Разом з пшеницею поставити на маленький вогонь промитий мак, і томити приблизно 30 хвилин – поки зерна не почнуть показувати білий корінець. Дати охолонути і потім перетерти в ступці прямо в пасту, або ж в блендері.

- Лохину і журавлину залити окропом на хвилинку і потім відкинути на сито також. Горіхи для кращого смаку підсмажити до рум'яності в духовці.

- У великій мисці змішати відварну пшеницю, горішки, пасту з маку, ошпарену лохину і журавлину, додати мед і узвар, щоб суміш була соковита і ароматна.

Нагадаємо, топ-3 рецептів куті на різдвяний стіл: з рису, перловки і пшеничної крупи

Як повідомляв Знай.uа, ідеальная оселедець в оцтової приправі: кращий рецепт до столу на Святвечір

Також портал Знай.uа писав, Різдвяні "вушка" з борщем: ось що потрібно приготувати в Святвечір за рецептом Христини Воробей