Приходять дні, коли українці готуватимуться до дуже відповідального завдання - зустрічати новорічні свята. За традицією, прийнято накривати стіл різними смаколиками, і цей рік не буде винятком - у нас є чудовий рецепт для сала, яке за допомогою "бульйону" можна зробити за смаком, як копчене.
Про цей рецепт стало відомо завдяки повідомленню одного Telegram-каналів, де кухарі, шефи і навіть просто домогосподарки діляться чудовими секретами кулінарних справ.
Що нам потрібно: 1 кг сала з м'ясним прошарком, 2 головки часнику, 3 ст. л. чорного меленого перцю.
Для розсолу: 2 жмені лушпиння ріпчастої цибулі, 5 чорнослив, 2 лаврові листки, 200 г солі, 2 ст.л. цукру.
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Всі інгредієнти розсолу залийте 1 л води, доведіть до кипіння. Тим часом ретельно вимийте і обсушити сало, розріжте його на 2 шматки. Викладіть сало в маринад і варіть 25 хвилин з моменту закипання на середньому вогні. Залиште остуджувати просто в розсолі на ніч. Часник потовчіть з перцем.
Сало вийміть з маринаду, обсушити, натріть часниковою сумішшю. Загорніть кожен шматочок в харчову плівку. Якщо плануєте з'їсти сало протягом тижня, зберігайте в холодильнику, а для більш тривалого зберігання помістіть в морозилку.
Раніше повідомляли, ароматне сало гарячого засолу: рецепт домашньої смаколики для справжніх українців.
Як повідомляв Знай.uа, оголена "Холостячка" Злата Огнєвіч поділилася рецептом "зілля краси" – це є на кожній кухні.
Знай.uа писав, масло, цукор і хліб: експерти пояснили, чи варто очікувати зниження цін на продукти в 2022 році.