У холодну пору року зазвичай починається сезон глінтвейну. Його починають продавати практично в будь-якому кафе або ж просто серед вулиці. Однак, цей напій з легкістю і без особливих витрат можна приготувати вдома на власній кухні.
Рецептом ароматного глінтвейну на своїй сторінці в ТікТок поділився Валерій Пономарь.
Інгредієнти:
- апельсин - 1 шт
- гвоздика - 10 шт
- лимон - 1 шт
- червоне солодке вино - 750 мл
- чорний чай - 200 мл
- паличка кориці
- карданом - 5 шт
- скибка імбиру
- щіпка мускатного горіха
- мандарин - 1 шт
Спосіб приготування:
В одну скибку апельсина протикаємо 10 гвоздик, потім зрізаємо цедру з апельсина і лимона.
Вливаємо в каструлю червоне вино і чорний чай. Додаємо до нього апельсин з гвоздикою, цедру лимона і цедру апельсина, а також корицю і кардамон.
Також до вина потрібно покласти апельсин, який залишився, мандарин і скибку імбиру.
Популярні новини зараз
Показати ще
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Для прямного смаку додаємо дрібку мускатного горіха. Все це потрібно томити приблизно 15 хвилин при температурі 70-80 градусів.
Готовий напій можна розлити по бакалам, прикрасивши скибкою апельсина.