Оксана Черенкова – солдат, старший кухар 59-го пересувного військового госпіталю, має досвід у два десятка років. Кожної зміни вона разом із кількома помічниками готує їсти на 280-320 людей на добу. Про це пише Armyinform.
Жінці вдаються найсмачніші страви, і виходить у неї все по-домашньому. Вона поділилася секретом приготування смачного зеленого борщу цілорічно.
«Досвідчені люди готують його цілорічно. І не схоже на нього, а ідентично за усіма смаковими й харчовими якостями. Це блюдо не тільки смачне, але й дуже ситне, калорійне, таке, що заряджає енергією. А ми годуємо людей, які воюють, це для них важливо…», - каже Оксана.
Секрети приготування зеленого борщу від військового шеф-кухаря:
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Борщ має бути наваристим і яскраво-зеленим. Чи додавати такі інгредієнти, як квасоля, горох, гриби, крупи, болгарський перець та інша городина, вирішує автор страви.
- Овочі та м’ясо обов’язково мають бути свіжими.
- Молоду, заморожену чи консервовану зелень треба правильно підготувати до вчасної закладки в страву.
- У зеленому борщу обов’язково мають бути м’ясо, багато зелені, яйця та картопля. Якщо немає щавлю, його можна замінити підсмаженими консервованими помідорами чи кількома ложками томатної пасти з дрібкою цукру.
- Помідори та солодкий перець перекручують через м’ясорубку. Якщо зелені достатньо, борщ не змінить свого кольору.
- Зелень та спеції кладуть під кінець готування.
- Для борщу годиться будь-яке м’ясо, крім баранини: нежирна свинина, яловичина, курка. Різати м'ясо треба великими шматками, а дрібнити вже після готовності.
- Картопля, морква, яйця варяться окремо.
- Зелень дрібно ріжемо, морожену треба обдати окропом.
- Варену картоплю нарізати кубиками, додати в бульйон разом з іншими овочами.
Засмажка: терта морква, часник, болгарський перець, спеції, дрібно нарізана цибуля. Все обсмажити із консервованими помідорами чи томатною пастою.
Готовий зелений борщ відставити на кілька годин, щоб настоявся. Сметану додають лише порційно у кожну тарілку.
Нагадаємо, українці отримають водійські посвідчення нового зразка, нічого не приховати- "всі заборони і фізичні особливості"
Як повідомляв "Знай.ua", МастерШеф на колесах? Голодні машиністи Укрзалізниці готують їжу прямо на лопатах
Знай.ua писав, зірка МастерШеф Ярославський дав рецепт борщу смачніше, ніж у Євгена Клопотенка: "Густий і наваристий"