Кожній господині знайома ситуація, коли в баночці з улюбленою смакотою не зрозуміло, чому з'явилася цвіль - все ж було зроблено за рецептом.

Річ у тому, що навіть дуже досвідчені господині припускаються помилок, які й приводять до такого результату.

Щоб зварити відмінне варення і не зіпсувати його, потрібно не забувати про деякі особливості приготування.

Основні помилки

Сучасні господині часто нехтують важливими процесами: не стерилізують банки, віддають перевагу швидким способам варіння, вважаючи, що так зберігаються вітаміни, кладуть необроблені або неперевірені продукти.

Популярні новини зараз

Правила бронювання від мобілізації посилили: українцям загрожують масові скорочення

Лише $100 на місяць: адвокати беруться захистити ухилянтів від ТЦК, можна оформити підписку

Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію

Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть

Показати ще

Потрібно пам'ятати, що фрукти для варення повинні бути чистими, свіжими та без ознак гниття, а банки - стерилізованими і без сколів.

Волога - ворог варення, тому його і варять довго, щоб вона випарувалася. Слідкуйте за піною - варення буде готове лише тоді, коли вона остаточно перестане з'являтися. Якщо через пару хвилин після того, як ви її зняли, пінка знову утворюється, це означає, що варення ще не готове.

Цукор - не ворог варення, тому економити тут не потрібно. Додайте зайві пару ложок, це піде варенню на користь. Якщо ви боїтеся зацукровування, можна додати по чверті чайної ложки лимонної кислоти на літр варення, і тоді зацукровування йому загрожувати вже не буде.

Правила зберігання

Варення любить, щоб було сухо, темно і не більше +15 градусів.

Нагадаємо, як приготувати домашній глінтвейн на зимові свята

Як повідомляв портал Знай.ua, простий рецепт для чайної паузи - цього бісквіту хочеться ще і ще

Також Знай.ua писав про рецепт мандаринового пирога