Бурек-традиційна турецька випічка, популярна в країнах колишньої Османської імперії та сусідніх з ними. Рецептура та інгредієнти дещо відрізняються від традиційних слов'янських м'ясних пирогів і пиріжків.
Для приготування цього кулінарного шедевра використовується листкове тісто і спеції, щоб зробити його смак більш пікантним. В якості начинки-фарш. Тому якщо в передноворічній метушні у вас все ж знайдеться трохи часу на приготування бурека по-турецьки, ви ні за що про це не пошкодуєте. Гості обов'язково попросять вас поділитися рецептом.
Нам знадобляться наступні інгредієнти:
-
Фарш-500 грам
-
Листкове бездріжджове тісто-500 грам
Популярні новини заразГороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
-
Сир моцарелла-200 грам
-
Цибуля ріпчаста, зелень
-
Сіль, перець, улюблені спеції
-
Жовток
-
Суміш насіння
Як будемо готувати?!
1. обсмажити нарізану цибулю, додати до нього фарш, сіль, перець, спеції
2. тушкувати до повного випаровування вологи, в кінці додати зелень
3. листкове тісто трохи розкачати, нарізати на смужки шириною приблизно 7 см, на кожну смужку викласти фарш, зверху натертий сир і защипнути краю і згорнути в " равлика"
4. Форму для випікання застелити пергаментним папером, зверху змастити жовтком, посипати сумішшю насіння і відправити в духовку (180 градусів, 25 хв)
Смачного!
Ще один варіант приготування бурека тут:
Нагадавши рецепт салату і печеної риби з гарбузом
Як повідомляв портал Знай.uа, святкові молочні коктейлі стануть чудовою альтернативою шампанському на Новий Рік: топ-3 рецепта
Також Знай.uа писав, як смачно засолити сало з часником