Спробуйте приготувати мандаринове варення з гвоздикою і аромат свят буде з вами цілий рік.
Рецептом джему Знай.ua ділиться на основі матеріалу ресурсу You Ёлка News.
Мандарини вже багато десятиліть залишаються символом нового року для мільйонів українців. І хоча в сучасних супермаркетах цей фрукт можна знайти ледь не цілорічно, все ж найкраще співвідношення ціни і якості очікується взимку. На щастя, мандариновий аромат може побути з вами куди довше — і все завдяки варенню з мандаринів. Рецепт далеко не найпростіший і включає у себе цілу низку етапів, але його автори наполягають, що це того варте.
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Інгредієнти
- мандарини - 1 кг;
- вода кип'ячена - 1 стакан;
- цукровий пісок - 1 кг;
- гвоздика - за смаком;
- лимони - 1 шт.
Приготування:
Для початку ретельно промиваємо наші мандарини, усуваємо з них плодоніжки.
Складаємо оброблені плоди в миску і заливаємо зверху водою.
Ми залишаємо їх мокнути на кілька годин, а краще на цілу ніч, щоб вийшла вся гіркота.
Далі проколюємо кожен мандаринчик зубочисткою у декількох місцях.
В один з проколів вставляємо гвоздик гвоздики.
Потім перекладаємо мандарини в окрему ємність і заливаємо невеликою кількістю води.
Починаємо готувати варення, доводимо до кипіння і продовжуємо кип'ятити ще приблизно хвилин п'ять.
Коли плоди вже розм'якшилися, дістаємо їх і охолоджуємо.
Далі починаємо готувати сироп, для цього змішуємо в окремій мисці воду, цукор і ретельно перемішуємо.
Ставимо миску на вогонь, систематично помішуючи, доводимо до кипіння і варимо близько двох хвилин.
Охолоджуємо сироп, кладемо в нього плоди і залишаємо настоюватися на кілька годин.
За цей час слід перемішати мандарини не менше трьох раз.
Готувати таке варення потрібно в п'ять заходів, кожен раз доводячи до кипіння і до кінця охолоджуючи суміш.
На останньому етапі вливаємо сік від одного лимона.
Готове варення необхідно розподілити по чистим (бажано стерилізованим) банкам і закрити кришками. Зберігати в холоді.
Раніше повідомляли, цю піцу можна навіть на дієті: простий рецепт для правильного харчування.
Як повідомляв Знай.uа, запашний апельсиновий чай з корицею зігріє в цю сумну зиму: рецепт.
Знай.uа писав, ніжний смак підкорить кожного: рецепт запеченої цвітної капусти з соусом Бешамель.