Спробуйте приготувати плов з куркою за цим рецептом і результат вас здивує.

Рецептом страви Знай.ua ділиться на основі порад української кулінарної блогерки з Харкова Ольги Сергієвої.

Плов — це справжній скарб середньозійської кухні, але приготувати його можна і самостійно. Головний секрет — правильний вибір рису, який має бути шліфованим і довгозерним. Саме це зробить крупу розсипчастою, що дуже важливо для правильної текстури й смаку.

Розсипчастий плов з курячого стегна

Інгредієнти

- Філе курячого стегна 250 г

Популярні новини зараз

Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Показати ще

- Рис 200 г

- Лук 1 шт

- Морква 1 шт

- Спеції для плову / сіль за смаком

- Соняшникова олія

- Часник

- Вода (окріп) 200 мл

Плов, скріншот відео

Приготування:

Цибулю поріжте на дрібні кубики, морку - на тонку соломку.

У суху каструлю додайте соняшникову олію так, щоб дно покрилося повністю.

Додайте цибулю і смажте на великому вогні до золотистого кольору близько 7 хвилин.

Потім додайте порізане м'ясо і смажте теж близько 7 хвилин. Після додайте моркву і так само на великому вогні смажте близько 5 хвилин.

Промийте рис так, щоб вода залишалася прозора. Додайте промитий рис в каструлю, залийте відразу ж склянкою окропу, додайте спеції, сіль і зубчики часнику.

Готуйте плов під закритою кришкою на повільному вогні. Час приготування залежить від рису — слідуйте інструкції на упаковці..

Нагадаємо, Марина Боржемська показала, як готувати швидкі і корисні страви: рецепт салату і печеної риби з гарбузом

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також Знай.ua писав, "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік.