Мандарини, олів'є та "Іронія долі" по телевізору. Добрі традиції, які на Новий рік, мабуть, будуть підтримані мало не в кожному будинку на території колишнього СНД. Однак, як щодо того, щоб бути оригінальніше, і зустріти Білого Металевого Бика чимось особливим? Замість традиційного олів'є (а може, і разом з ним), спробуйте приготувати ці топ-3 салати, які зроблять свято яскравішим і точно запам'ятаються гостям. Будьте впевнені, у вас попросять рецепт. А вже розкривати наш з вами маленький секрет, чи ні — рішення за вами, шановний читачу.
-
Салат " Новорічна ялинка”
Ялинка в кожному будинку-видовище звичне. А ось об'ємна і ошатна, та ще й їстівна ялинка на столі — це щось новеньке. Будуть потрібні найпростіші і недорогі інгредієнти і трохи спритності рук, щоб створити кулінарний шедевр.
Інгредієнти:
-
Ковбасний копчений сир
Популярні новини заразЄ умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
-
Сир твердих сортів
-
Часник
-
Майонез
Приготування:
-
Натерти сир на дрібній тертці, додати в нього часник і заправити майонезом.
-
Викласти салат на тарілку у формі ялинки.
-
Прикрасити нарубаним кропом, шматочками моркви, кукурудзою і болгарським перцем як показано на фотографії.
От і все!
2. Салат Бангладеш
Кордони закриті, але це не біда. Батьківщина бенгальських вогнів і тигрів Бангладеш може бути поруч. І якщо вам хочеться екзотики в Новий Рік, приготуйте цей чудовий салат і насолоджуйтеся-гості будуть в захваті і свято точно вдасться! Салат Бангладеш-це смачно, ошатно і ситно!
-
рис-4 ст. л.
-
яйце-5-6 шт.
-
рибна консерва в маслі — 1 банка
-
яблуко - 1 шт.
-
цибуля - 1 шт.
-
вершкове масло-80 г
-
майонез-200 г
-
цукор — 1 ч. л.
-
лимонний сік - 1 ст. л.
Приготування:
-
Відварити і остудити рис.
-
З консервів злити масло в окремий посуд, додати половину майонезу, цукор і лимонний сік. Гарненько перемішати.
-
У відварених яєць відокремити білки від жовтків. Залишити білки для прикраси салату.
-
Дрібно нарізати цибулю, почистити яблуко і натерти його на тертці.
-
Розім'яти рибу виделкою. Викласти салат шарами на блюдо:
1 шар: подрібнені жовтки
2 шар: половина консерви
3 шар: рис, майонез
4 шар: терте яблуко
5 шар: змішані з цибулею консерви
6 шар: натерте на тертці вершкове масло -
Залити салат соусом з майонезу і злитого масла риби. Зверху на салат викласти білок.
-
Перед подачею потримати салат в холодильнику пару годин, щоб він встиг просочитися.
3. Салат " Принцеса”
Трохи фантазії, і інгредієнти, доступні в кожному супермаркеті перетворять ваш новорічний стіл на бенкет, гідний королівського палацу. Салат "принцеса" готується надзвичайно швидко і просто — у традиційного олів'є немає шансів на конкуренцію. Адже змагатися з царственою особою -справа невдячна.
Інгредієнти:
-
консервований лосось (можна замінити на 200 г відвареної або запеченої сьомги або форелі) — 1 банка
-
цибуля - 1 шт.
-
яйце-5-6 шт.
-
сир-200 г
-
яблуко - 1 шт.
-
консервована кукурудза - 1/2 банки
-
сир-200 г
-
лимонний сік - 1 ч. л.
-
майонез
-
солі
-
чорний мелений перець
Для прикраси:
-
слабосолона сьомга 200-300 г
-
1 червона ікра - 1 ст. л.
-
перепелині яйця - 1-2 шт.
-
вершковий сир-3-4 ст. л.
-
зелень петрушки або кропу
Приготування:
-
Злити з консерви масло, видалити великі кісточки і розім'яти виделкою рибу.
-
Почистити цибулю і дрібно нарубати.
-
Відварити яйця, остудити, розділити їх на білки і жовтки. Порубати жовтки ножем і перекласти в окремий посуд. Натерти білки на тертці і відкласти.
-
Злити з кукурудзи рідину. Натерти сир на тертці. Яблуко помити, почистити від шкірки і видалити насіннєву коробочку.
-
Викладати салат такими шарами на блюдо:
1 шар: консерви
2 шар: цибуля і трохи чорного перцю
3 шар: жовтки, трохи солі і майонез
4 шар: терте яблуко, трохи лимонного соку і меленого перцю
5 шар: тертий сир і майонез
6 шар: Кукурудза
7 шар: білки, трохи посолити, змішати з майонезом -
Рівномірно покрити поверхню салату білками. Прикрасити салат на свій смак, наприклад, смужками з риби, вершковим сиром і червоною ікрою.