Мандарини, олів'є та "Іронія долі" по телевізору. Добрі традиції, які на Новий рік, мабуть, будуть підтримані мало не в кожному будинку на території колишнього СНД. Однак, як щодо того, щоб бути оригінальніше, і зустріти Білого Металевого Бика чимось особливим? Замість традиційного олів'є (а може, і разом з ним), спробуйте приготувати ці топ-3 салати, які зроблять свято яскравішим і точно запам'ятаються гостям. Будьте впевнені, у вас попросять рецепт. А вже розкривати наш з вами маленький секрет, чи ні — рішення за вами, шановний читачу.

  1. Салат " Новорічна ялинка”

Ялинка в кожному будинку-видовище звичне. А ось об'ємна і ошатна, та ще й їстівна ялинка на столі — це щось новеньке. Будуть потрібні найпростіші і недорогі інгредієнти і трохи спритності рук, щоб створити кулінарний шедевр.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Натерти сир на дрібній тертці, додати в нього часник і заправити майонезом.

  2. Викласти салат на тарілку у формі ялинки.

  3. Прикрасити нарубаним кропом, шматочками моркви, кукурудзою і болгарським перцем як показано на фотографії.

От і все!

2. Салат Бангладеш

Кордони закриті, але це не біда. Батьківщина бенгальських вогнів і тигрів Бангладеш може бути поруч. І якщо вам хочеться екзотики в Новий Рік, приготуйте цей чудовий салат і насолоджуйтеся-гості будуть в захваті і свято точно вдасться! Салат Бангладеш-це смачно, ошатно і ситно!

  • рис-4 ст. л.

  • яйце-5-6 шт.

  • рибна консерва в маслі — 1 банка

  • яблуко - 1 шт.

  • цибуля - 1 шт.

  • вершкове масло-80 г

  • майонез-200 г

  • цукор — 1 ч. л.

  • лимонний сік - 1 ст. л.

Приготування:

  • Відварити і остудити рис.

  • З консервів злити масло в окремий посуд, додати половину майонезу, цукор і лимонний сік. Гарненько перемішати.

  • У відварених яєць відокремити білки від жовтків. Залишити білки для прикраси салату.

  • Дрібно нарізати цибулю, почистити яблуко і натерти його на тертці.

  • Розім'яти рибу виделкою. Викласти салат шарами на блюдо:
    1 шар: подрібнені жовтки
    2 шар: половина консерви
    3 шар: рис, майонез
    4 шар: терте яблуко
    5 шар: змішані з цибулею консерви
    6 шар: натерте на тертці вершкове масло

  • Залити салат соусом з майонезу і злитого масла риби. Зверху на салат викласти білок.

  • Перед подачею потримати салат в холодильнику пару годин, щоб він встиг просочитися.

3. Салат " Принцеса”

Трохи фантазії, і інгредієнти, доступні в кожному супермаркеті перетворять ваш новорічний стіл на бенкет, гідний королівського палацу. Салат "принцеса" готується надзвичайно швидко і просто — у традиційного олів'є немає шансів на конкуренцію. Адже змагатися з царственою особою -справа невдячна.

Інгредієнти:

  • консервований лосось (можна замінити на 200 г відвареної або запеченої сьомги або форелі) — 1 банка

  • цибуля - 1 шт.

  • яйце-5-6 шт.

  • сир-200 г

  • яблуко - 1 шт.

  • консервована кукурудза - 1/2 банки

  • сир-200 г

  • лимонний сік - 1 ч. л.

  • майонез

  • солі

  • чорний мелений перець

Для прикраси:

  • слабосолона сьомга 200-300 г

  • 1 червона ікра - 1 ст. л.

  • перепелині яйця - 1-2 шт.

  • вершковий сир-3-4 ст. л.

  • зелень петрушки або кропу

Приготування:

  1. Злити з консерви масло, видалити великі кісточки і розім'яти виделкою рибу.

  2. Почистити цибулю і дрібно нарубати.

  3. Відварити яйця, остудити, розділити їх на білки і жовтки. Порубати жовтки ножем і перекласти в окремий посуд. Натерти білки на тертці і відкласти.

  4. Злити з кукурудзи рідину. Натерти сир на тертці. Яблуко помити, почистити від шкірки і видалити насіннєву коробочку.

  5. Викладати салат такими шарами на блюдо:
    1 шар: консерви
    2 шар: цибуля і трохи чорного перцю
    3 шар: жовтки, трохи солі і майонез
    4 шар: терте яблуко, трохи лимонного соку і меленого перцю
    5 шар: тертий сир і майонез
    6 шар: Кукурудза
    7 шар: білки, трохи посолити, змішати з майонезом

  6. Рівномірно покрити поверхню салату білками. Прикрасити салат на свій смак, наприклад, смужками з риби, вершковим сиром і червоною ікрою.