Домашні еклери з заварним кремом виходять пишні та смачні. А їхній смак точно перевершить магазинну випічку.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

Для заварного крему:

  • Молоко — 500 мл
  • Ванільний цукор — 1 ч. л.
  • Цукор — 160 г
  • Борошно — 40 г
  • Яйця курячі — 2 шт.
  • Масло вершкове — 50 г
  • Вершки 33% — 100 мл / розм'якшене вершкове масло — 100 г

Еклери з заварним кремом, кадр з відео

Для заварного тіста:

  • Вершкове масло — 100 г
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Сіль — ⅓ ч. л.
  • Молоко — 125 мл
  • Вода — 125 мл
  • Борошно просіяне — 150 г
  • Яйця — 4 шт.

Для прикраси:

  • Шоколад — 100 г
  • Масло вершкове — 40 г

Еклери з заварним кремом, кадр з відео

Популярні новини зараз

Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

Приготування:

Для приготування заварного крему нагріваємо молоко разом з ванільним цукром і половиною цукру (80 г). Окремо з'єднуємо борошно і цукор, що залишився (80 г), додаємо яйця і перемішуємо до однорідності. Вливаємо частинами гаряче молоко в яєчну суміш, інтенсивно перемішуючи, щоб яйця не згорнулися.

Тепер переливаємо суміш назад в каструлю і ставимо на невеликий вогонь. Варимо крем, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою або віночком, поки він не загусне приблизно протягом 5-10 хвилин.

У готовий, ще гарячий крем додаємо 40 г вершкового масла і перемішуємо, поки масло не розтане. Накриваємо крем плівкою так, щоб вона щільно прилягала до поверхні крему, і ставимо в холодильник на кілька годин для застигання, а краще на ніч. У готовий заварний крем можна додати збиті вершки. Або збити розм'якшене вершкове масло, поступово додаючи заварний крем.

Еклери з заварним кремом, кадр з відео

Для приготування тіста на еклери у каструлю викладаємо масло, цукор і сіль. Заливаємо молоком з водою. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Як тільки суміш почне кипіти, знімаємо з вогню і додаємо 150 г просіяного борошна. Інтенсивно перемішуємо до однорідності.

Знову ставимо суміш на вогонь і помішуємо тісто, поки воно не стане однорідним і не буде відставати від стінок каструлі. Знімаємо з плити. Яйця злегка збовтуємо виделкою. Поступово додаємо яйця частинами в ще гаряче тісто, інтенсивно перемішуючи кожен раз, щоб яйця не згорнулися. Тісто має вийти гладким і блискучим.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.