Домашні еклери з заварним кремом виходять пишні та смачні. А їхній смак точно перевершить магазинну випічку.
ᅠ
Читайте Знай в Google News!
ᅠ
Інгредієнти:
ᅠ
Для заварного крему:
- Молоко — 500 мл
- Ванільний цукор — 1 ч. л.
- Цукор — 160 г
- Борошно — 40 г
- Яйця курячі — 2 шт.
- Масло вершкове — 50 г
- Вершки 33% — 100 мл / розм'якшене вершкове масло — 100 г
Для заварного тіста:
- Вершкове масло — 100 г
- Цукор — 1 ч. л.
- Сіль — ⅓ ч. л.
- Молоко — 125 мл
- Вода — 125 мл
- Борошно просіяне — 150 г
- Яйця — 4 шт.
Для прикраси:
- Шоколад — 100 г
- Масло вершкове — 40 г
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Приготування:
ᅠ
Для приготування заварного крему нагріваємо молоко разом з ванільним цукром і половиною цукру (80 г). Окремо з'єднуємо борошно і цукор, що залишився (80 г), додаємо яйця і перемішуємо до однорідності. Вливаємо частинами гаряче молоко в яєчну суміш, інтенсивно перемішуючи, щоб яйця не згорнулися.
Тепер переливаємо суміш назад в каструлю і ставимо на невеликий вогонь. Варимо крем, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою або віночком, поки він не загусне приблизно протягом 5-10 хвилин.
У готовий, ще гарячий крем додаємо 40 г вершкового масла і перемішуємо, поки масло не розтане. Накриваємо крем плівкою так, щоб вона щільно прилягала до поверхні крему, і ставимо в холодильник на кілька годин для застигання, а краще на ніч. У готовий заварний крем можна додати збиті вершки. Або збити розм'якшене вершкове масло, поступово додаючи заварний крем.
Для приготування тіста на еклери у каструлю викладаємо масло, цукор і сіль. Заливаємо молоком з водою. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Як тільки суміш почне кипіти, знімаємо з вогню і додаємо 150 г просіяного борошна. Інтенсивно перемішуємо до однорідності.
Знову ставимо суміш на вогонь і помішуємо тісто, поки воно не стане однорідним і не буде відставати від стінок каструлі. Знімаємо з плити. Яйця злегка збовтуємо виделкою. Поступово додаємо яйця частинами в ще гаряче тісто, інтенсивно перемішуючи кожен раз, щоб яйця не згорнулися. Тісто має вийти гладким і блискучим.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.
Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.
Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.