Смак домашнього житнього хліба, випеченого за цим нескладним рецептом, просто незрівнянний. Адже він сам ферментується і дає чудовий аромат. Скоринка готової випічки апетитно хрумтить, а вимішувати тісто довго не потрібно.
Читайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- 300 г борошна пшеничного
- 100 г муки житньої
- 300 мл води теплої
- 0,5 ч л дріжджі сухі
- 1 ч.л. солі
Приготування:
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Борошно просіяти, з'єднати одразу все в глибокій мисці. Тоді перемішати, накрити миску плівкою та поставити підійматися на 16-18 год при кімнатній температурі.
Можна, наприклад, замішати тісто ввечері о 6 годині, а вранці о 10 год випікати хліб. Тісто за цей час стає ніздрястим, дихає. Потрібно його викласти на стіл, посипаний житнім борошном, обім'яти в товстий корж. Тоді скласти 3 рази, сформувати колобок і укласти на пекарський папір.
Включити духовку на 250°с, поставити в неї казанок з кришкою. Через пів години поставити разом з папером акуратно, щоб тісто не опало. Накрити кришкою. Випікати 30 хвилин, потім кришку зняти і пекти ще 20 хвилин.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.
Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.
Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.