Багато хто ще пам'ятає булочки під назвою "по 9 копійок". Пишні, м'які, що пахнуть ваніллю, вони просто танули в роті.
Пропонуємо рецепт смачнющих ванільних булочок, які оцінять ваші рідні.
Інгредієнти
З цієї кількості інгредієнтів виходить 16 булочок.
🔸1 пачка сухих дріжджів (11 гр)
🔸500-600 гр борошна (залежить від якості борошна)
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
🔸250 мл молока
🔸4 яєчних жовтки
🔸100 гр вершкового масла або маргарину
🔸 2 пакетики ваніліну
🔸100 гр цукру
🔸щіпка солі
Для змащення: 1 жовток + 2 ст.л. вершків (чи молока)
Приготування:
У теплому молоці розвести дріжджі, додати 1-2 ст. л. цукру і 1-2 ст.л. муки. Перемішати та поставити в тепле місце на хвилин 15, щоб дріжджі активувалися.
Потім додати цукор, жовтки, розм'якшене вершкове масло (або маргарин), ванілін, сіль. Перемішати.
Поступово просівати борошно. Тісто має бути м'яким і не липнути до рук.
Тісто помістити в миску, змащену рослинною олією і поставити в тепле місце. Не поспішайте - дайте тісту добре піднятися.
Потім тісто ще трохи підім'яти.
Сформувати булочки і викласти їх на деко, змащене маслом. Викладати булочки потрібно на невеликій відстані, не впритул одна до одної.
Деко поставити в тепле місце - булочки повинні добре піднятися і з'єднатися боками.
Змастити сумішшю з жовтка і вершків.
Випікати 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо також рецепт швидких оладок з начинкою
Як повідомляв портал Знай.ua, ліниві вареники від судді МастерШеф: як приготувати гору смакоти на всю сім'ю за 20 хвилин
Також Знай.ua писав про 5 закусок до Нового Року