Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.
Читайте Знай в Google News!
Цікаві способи урізноманітнити звичайні оладки пропонує "Так просто".
Інгредієнти:
- 400 мл кефіру
- 2 яйця
- 5 ст. л. цукру
- 300-350 г борошна
- 1 ч. л. соди
- 1 ч. л. розпушувача
- 50 мл соняшникової олії
- 1 уп. ванільного цукру
- шоколад / банан / яблуко (на твій розсуд)
Приготування:
Збийте яйця з цукром, додайте соняшникову олію і добре все перемішайте. Тепер можна влити туди кефір, змішаний з содою. Додайте розпушувач, борошно і ретельно перемішуйте, поки не вийде сметаноподібна маса.
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Щоб оладки вийшли повітряними - залиште тісто відпочивати на 20 хвилин. Банан для начинки наріжте невеликими кільцями. Для оладок з шоколадом просто потріть плитку на тертці або поламайте на маленькі скибочки.
Для яблучних оладок потріть фрукти на тертці або наріжте кубиками. Потім протушкуйте на сковороді з цукром. Можна додати корицю або желе для цікавого смаку. Розмішуйте яблучну начинку, поки не розчиниться желе, а тоді остудіть її.
Розігрійте соняшникову олію або вершкове масло на сковорідці. Викладай тісто невеликими порціями, залишаючи відстань між оладками, оскільки вони піднімуться в процесі смаження. Зверху додайте начинку і ще трохи тіста.
Смажте на невеликому вогні і обов'язково накривайте кришкою. Знімайте кришку лише перед перевертанням, інакше оладки можуть впасти і залишитися плоскими. Готові оладки можна присипати цукровою пудрою.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, вівсяне печиво за 12 хвилин: гора ароматних ласощів практично з нічого. Цей рецепт стане вашою паличкою-виручалочкою коли часу обмаль. Вівсяне печиво готується лічені хвилини, а випікається ще швидше.
Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.
Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.