Напевне, у кожного крім класичного способу приготування вінегрету є свій коронний рецепт. У хід йдуть оселедці, тюлька, білі гриби і квашена капуста.
Читайте Знай в Google News!
Шеф-кухар Андрій Величко на своїй сторінці у Фейсбуці поділився способами урізноманітнити класичний вінегрет.
Порада №1 Овочі
Андрій Величко радить запікати овочі для приготування салату. Адже це посилить їхній смак. Запікати шеф-кухар радить з ароматними травами, з часником або гілочкою розмарину, збризнувши маслом або загорнувши у фольгу.
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
"До цього відварювали? Спробуйте новий смак все тих же овочів. Солодше запеченої моркви і буряка складно знайти овочів. При цьому не забувайте, що картопля готується швидше - йому достатньо 30-40 хвилин, тоді як моркви потрібно близько години, а буряку півтори години запікання. І ще, не перепікайте.", - ділиться він.
У вінегрет він радить додавати мариновані, квашені та бочкові огірки, квашена капуста, кілька видів квасолі, свіжу цибулю або мариновану в оцті.
Порада №2 Не овочі.
Крім овочів, у салат можна додати також мариновані гриби, копчену скумбрію або солону тюльку, солонину або підкопчений окіст. Андрій Величко радить виходити за рамки, адже вінегрет не повинен бути нудним і дієтичним.
"Спробуйте вінегрет з опеньками і відвареним язиком. Або з копченою скумбрією і маринованою цибулею.", - пише він.
Порада №3 Заправка
Для заправки салату можна приготувати суміш оцту і масла в співвідношенні 1:3. Оскільки оцет з маслом ніколи не змішати, то для отримання емульсії необхідно додати гірчицю або яєчні жовтки.
Олію можна брати на свій смак, до салату підійде будь-яка: домашня, нерафінована, оливкова, рапсова, суміш кукурудзяної і кунжутної.
"Моя порада - візьміть 2 ст. ложки смачного оцту, розмішайте в ньому сіль і перець, додайте 2 ст. ложки гірчиці, і тонкою цівкою вливайте рослинну олію, постійно помішуючи. Масла трохи більше пів склянки.", - поділився він.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш
Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.
Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів