Запечений на шпажках червоний буряк під ароматним маринадом - це оригінальна і смачна страва для любителів незвичайних смаків.
Читайте Знай в Google News!
Рецептом шашлику з червоного буряка поділився сайт "Povarenok".
Шашлик з маринованого буряка
Інгредієнти:
Гороскоп на 16 лютого для всіх знаків: Раки – виспіться, Тельці – вам терміново потрібен дзен
Мобілізацію в Україні можуть скасувати: що пропонують натомість
Українцям виплатять солідну допомогу: хто може отримати близько 11 тисяч на місяць
Готуйтесь – буде дорожче: українцям стане складніше дозволити собі навіть шматок хліба
- Буряк сирий - 1 шт.
- Соєвий соус - 1 ч. л.
- Часник - 1 зуб.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Олія оливкова — 15 мл
- Оцет - 1 ч. л.
- Вода - 50 мл
- Кріп - на свій смак
- Горіх мускатний - на свій смак
- Перець духмяний - на свій смак
Приготування:
Сирий буряк очистити і порізати кубиками. Ріпчасту цибулю очистити і дрібно порізати. Обсмажити цибулю на оливковій олії протягом 3 хвилин. Буряк полити соєвим соусом, додати подрібнений часник, мускатний горіх, перець запашний на свій смак.
Тепер додаємо обсмажену цибулю, оцет і воду. Ретельно перемішуємо і посипаємо подрібненим кропом. Ставимо маринуватися в холодильник на 2-3 години.
Шпажки замочити на 5 хвилин в гарячій воді. Нанизуємо кубики буряка на шпажки. Викладаємо на фольгу і кожну шпажку посипаємо залишками маринаду. Загортаємо у фольгу. Викладаємо на деко і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-45 хвилин до м'якості буряка.
Шашлик з овочів
Інгредієнти:
- 10 шт. шампіньйонів
- 4 шт. помідорів
- 2 шт. баклажанів
- 5 ст. л. рослинної олії
- трави, прянощі, спеції
- 2 шт. кабачків
- сіль
Приготування:
Промити всі овочі і обсушити, якщо у кабачків і баклажанів шкірка занадто товста – зрізати її. Великі печериці розрізати навпіл, дрібні - залишити цілими. Нарізати баклажани і кабачки по 1 см товщиною. Таким же чином нарізати помідори, тільки товщі - 1,5 см.
Викласти всі нарізані овочі та гриби в глибоку миску, полити рослинною олією, посипати спеціями на свій смак, не солити, перемішати руками, дати мінімум 10 хв помаринуватися.
Нанизати овочі по черзі на попередньо вимочені у воді дерев'яні шпажки, чергуючи, починаючи і закінчуючи кабачком. Викласти шашлички на деко. Поставити в нагріту до 200 градусів духовку і запікати приблизно 40 хв, періодично повертаючи, до зарум'янювання. Подавати готові овочеві шашлики до столу гарячими, солити одразу після приготування.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш
Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.
Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів