У перловці міститься велика кількість поживних речовин, необхідних організму для повноцінного функціонування. Регулярне вживання каші з перлової крупи допомагає підтримувати красу шкіри і навіть знизити вагу.
Читайте Знай в Google News
Харчо з перловкою
Інгредієнти:
- Яловичина - 300 г
- Перлова крупа - 0,5 склянки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Селера - 50 грамів
- Морквина - 1 шт.
- Картопля - 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Ткемалі - 1 ст. ложка
- Огірки-2-3 шт.
- Спеції - на свій смак
Приготування:
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Варимо бульйон. У бульйон додайте лаврушку, цибулю. Поріжте селеру, моркву, картоплю, додайте в бульйон. Через 20 хвилин додаємо часник подрібнений і перловку, попередньо злив воду. На маленькому вогні нехай все вариться близько години.
Цибулю обсмажуємо в олії, додаємо ткемалі. Тремо огірки та тертці і теж додаємо до засмажки. А також кілька ложок води. Заправку додаємо в суп, даємо ще поваритися протягом 10 хв. Готове харчо з перловкою подаємо з зеленню, і за бажанням - зі сметаною.
Плов з перловки з м'ясом
Інгредієнти:
- Яловичина м'якоть - 500 г
- Перловка — 1 стакан
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Морква - 1 шт.
- Паста томатна - 1 ст. ложка
- Перець гострий стручковий - 1 шт.
- Часник головка - 1 шт.
- Масло рослинне - 70 мл.
- Зіра - 1 ч. ложка
- Барбарис - 1 ст. ложка
- Паприка мелена - 1 ч. ложка
- Сіль - на свій смак
Приготування:
М'ясо очищаємо від жилок і плівочок, промиваємо і нарізаємо на невеликі шматочки. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, моркву ріжемо брусками. У казан наливаємо масло і добре його нагріваємо.
Викладаємо нарізане м'ясо і смажимо до рум'яної скоринки, потім додаємо цибулю і продовжуємо смажити. Коли цибуля стане золотистого кольору, додаємо моркву і смажимо її до м'якості. Тепер додаємо зіру і томатну пасту, перемішуємо все, смажимо кілька хвилин.
Потім додаємо паприку і барбарис, кладемо в казан гострий перчик і очищену від лушпиння головку часнику. Наливаємо в казан гарячу воду так, щоб вона підіймалася над м'ясом приблизно на 1,5-2 сантиметри. Коли рідина закипить, солимо її, накриваємо казан кришкою і тушкуємо все 40 хвилин.
Перлову крупу добре промиваємо і викладаємо на рушник, щоб вона обсохла. Кладемо перловку на нагріту сковороду і обсмажуємо її пару хвилин без додавання масла, поки вона не дасть приємний горіховий аромат. Опісля викладаємо її в казан, рівномірно розподіляємо і заливаємо окропом, він повинен підніматися нам крупою на 2 сантиметри.
Коли рідина закипить, робимо найменший вогонь, прикриваємо казан кришкою і готуємо плов протягом 40-45 хв. Коли крупа розвариться, а рідина повністю випарується, знімаємо плов з вогню і перемішуємо його.
Перловка з грибами в горщику
Інгредієнти:
- Перлова крупа - 1 стакан
- Печериці - 150 г
- Сіль - на свій смак
- Олія рослинна - на свій смак
- Вода - на свій смак
Приготування:
Перлову крупу ретельно промиваємо. Потім злегка обсмажуємо на рослинній олії, щоб перловка трохи підрум'янилася. Нарізаємо печериці і додаємо їх в сковороду до перловки. Продовжуємо смажити протягом 6-8 хвилин.
Викладаємо обсмажену перловку з печерицями в горщик і заливаємо окропом, щоб вода була на 2 пальці вище рівня перловки. Солимо і додаємо лавровий лист. Накриваємо горщики кришками і ставимо в духовку запікатись при температурі 200-220 градусів до закипання, потім зменшуємо вогонь до 180 градусів і залишаємо на 60-80 хвилин. Перловка повинна стати м'якою і увібрати в себе всю рідину.
Перлова каша з м'ясом, грибами і овочами
Інгредієнти:
- Перлова крупа — 1,5 склянки
- Яловичина - 400 г
- Печериці-200 г
- Зелений горошок-100 г
- Цибуля - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Сіль, перець, спеції - на смак
- Рослинна олія - для смаження
Приготування:
Перлову крупу промити і замочити у великій кількості води на ніч. Вранці воду злити, ще раз промити і відварити перловку до готовності в підсоленій воді. Коли перловка буде готова, воду злити і укутати каструлю ковдрою.
М'ясо порізати на порційні шматки і обсмажити на рослинній олії. Посолити, поперчити, додати спеції на свій смак. Додати воду і тушкувати до готовності приблизно 40 хвилин.
Гриби промити, порізати на 4 частини і додати до м'яса. Тушкувати 10-15 хвилин. Моркву нарізати соломкою, цибулю - кубиками. Додати овочі до м'яса і грибів, тушкувати протягом 10 хвилин під закритою кришкою.
Коли овочі стануть м'якими, додати горошок і готувати не більше 2 хвилин. До перлової крупи додати овочі і гриби. Акуратно перемішати, потримати на вогні 1-2 хвилини і подавати до столу.
Перлова каша з грибами і куркою
Інгредієнти:
- Крупа перлова - 1 стакан;
- Цибуля ріпчаста - 1 штука;
- Печериці - 200 грамів;
- Курка - 200 грамів;
- Прянощі - на свій смак;
- Сіль - на свій смак;
- Масло вершкове - 50 грам;
- Масло рослинне - 1 столова ложка.
Приготування:
Ретельно промити крупу холодною водою, замочити з вечора в холодній воді. Вранці ще раз промити. Наливаємо в каструлю окріп з розрахунку: на склянку перлової крупи трохи більше склянки води, додаємо сіль і масло. Засипаємо крупу, доводимо до кипіння і варимо до загустіння на маленькому вогні під кришкою.
Вода повинна вся випаруватися. Залишити в теплому місці на 2 години, щоб каша дійшла. Дрібно нашатковану цибулю пасерувати. Куряче філе нарізаємо соломкою, додаємо до цибулі і продовжуємо тушкувати.
Нарізаємо гриби і кидаємо до курки. Коли зайва волога випарується, додаємо кашу, ретельно і рівномірно перемішуємо. Додаємо прянощі і спеції на свій смак, даємо потомитися на невеликому вогні 15 хвилин.
Перлова каша на молоці
Інгредієнти:
- Очищена перлова крупа - 1 стакан
- Вода - 1 літр
- Молоко - 2 літри
Приготування:
Залийте крупу водою і залиште на ніч. Промийте крупу, злийте всю воду і залийте злегка підігрітим молоком. Доведіть молоко до кипіння, потім накрийте каструлю кришкою і варіть на водяній бані протягом 3 годин.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш
Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.
Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів